innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Työpaikalla järjestettävä koulutus


Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutus voidaan järjestää koulutussopimuksena tai oppisopimuksena oppilaitoksen, opiskelijan ja työpaikan välisellä sopimuksella. Työpaikalla tapahtuva koulutus on yksilöllisesti suunniteltua ja ohjattua toimintaa.

Työpaikalla järjestettävä koulutus: Muutoksia ja mahdollisuuksia https://www.youtube.com/watch?v=AuJn_7R-j2M&feature=youtu.be

Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työ- tai virkasuhteeseen, joten oppisopimusopiskelijana olet samalla työllinen. Oppisopimuksella voit hankkia kaiken tutkinnon suorittamiseen tarvittavan osaamisen, eli oppisopimus voidaan sopia kerralla koko tutkintoon. Oppisopimus voi koskea myös vain yhtä tutkinnon osaa.

Oppisopimus – perustiedot:https://www.youtube.com/watch?v=JgoXMWeU1Fo&feature=youtu.be

Koulutussopimuksella opiskellessasi et ole työsuhteessa eli olet opiskelija etkä saa palkkaa. Koulutussopimuksesta sovitaan aina tutkinnon osa kerrallaan.

Koulutussopimuksen ja oppisopimuksen voi myös yhdistää joustavasti opintojen aikana.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on käytännön opiskelua aidossa työympäristössä. Työpaikalla opiskelijalla on työpaikkaohjaajanaan oman alansa ammattilainen. Työpaikalla tapahtuva oppiminen auttaa opiskelijoita työllistymisessä opintojen päätyttyä ja yrityksiä ammattitaitoisen työvoiman saamisessa tulevaisuudessa.

Koulutussopimus – perustiedot:https://www.youtube.com/watch?v=i0PUxNy1Vm4&feature=youtu.be