innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Selkokirjoittamisen kurssi - Johanna Kartio

 • Ilmoittautuminen
  8.7.2019 mennessä
 • Kurssiaika
  16. - 18.7.2019

Kuvaus
Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa?

Kirjoitamme kurssilla erilaisia selkotekstejä. Voit kokeilla kurssilla eri tekstilajeja tai valita tietyn tekstilajin, jossa tahdot selkokirjoittajana kehittyä. Saat palautetta kirjoittamisesta opettajilta ja toisilta kurssilaisilta. Perehdymme kurssilla selkokielen yleisiin selkokirjoittamisen kirjoitusohjeisiin ja tekstilajiohjeisiin. Tutustumme selkokielen eri käyttäjäryhmiin sekä selkokieliseen kirjallisuuteen ja muihin selkoaineistoihin. Puhumme myös selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta ja tutustumme selkoilmaisuun verkossa.

Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2014) mukaan noin puoli miljoonaa suomalaista tarvitsee selkokieltä.

Lisätietoa kurssin sisällöstä: selkokeskus.fi

Ennakkotehtävä
Etsi kirjastosta selkokirja ja lue se. Jos valitset mukautuksen, voit myös vertailla selkokirjaa alkuperäiseen. Pohdi lukiessasi, miten selkokielisyys näkyy kirjassa. Kirjaa ylös huomioitasi. Tehtävää käsitellään kurssilla, joten tuo se mukanasi kun saavut.

Kohderyhmä Kurssi on tarkoitettu selkokielisen tieto- tai kaunokirjan kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Opettaja selkokirjailija, suomi toisena kielenä opettaja Johanna Kartio (FM).

Aika 16. - 18.7.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 250 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
 • 175 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 16.6.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu lähetetään sähköpostiin viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Selkokirjoittamisen kurssi

Opettajana
Johanna Kartio

Ahlman Tampere