innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Nuorison orkesterikurssi NOK 2019

 • Ilmoittautuminen
  19.5.2019 mennessä
 • Koulutusaika
  10. - 16.6.2019

Kuvaus
Nuorison orkesterikurssi, tuttavallisemmin NOK, järjestetään Tampereella Ahlmanin kampuksella. Leiri kokoaa nuoret soittajat ympäri maan treenaamaan orkesterisoittotaitojaan huippuopettajien johdolla.

Leirillä toimii kaksi isoa orkesteria, joita johtavat Jukka Iisakkila (sinfoniaorkesteri) ja Inka Puhakka (puhallinorkesteri). Leiri huipentuu sunnuntaina 16.6. 2019 pidettävään päätöskonserttiin, jossa molemmat orkesterit esiintyvät.

Orkesterisoittoon perehdytään soittaen sekä isossa orkesterissa että pienemmissä soitinkokoonpanoissa maamme eturivin orkesterimuusikoiden ja pedagogien ohjauksessa. Pienryhmissä, stemmaharjoituksissa harjoitetaan juuri omalle soittimelle tyypillisiä orkesteritaitoja ja -tietoja. Tuttiharjoituksissa keskitytään suurempiin musiikillisiin kokonaisuuksiin. Yhdessä nämä harjoitustavat kehittävät huimasti leiriläisten orkesterimuusikon taitoja sekä antavat eväitä ja intoa soiton opiskeluun myös leirin ulkopuolella.

Leiriläiset saavat myös henkilökohtaista instrumenttiopetusta. Kokonaisuudessaan opetusta on n. 6 tuntia päivittäin. Aikaa leirillä on myös harjoitteluun ja esiintymiskokemusta pääsee kartuttamaan leirin matineoissa.

Soittamisen ohella leirin ohjelmaan kuuluu myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa. Luvassa on perinteiseen tapaan konsertteja, leirikisoja, disco sekä leikkimielistä liikuntaa ja pelejä. Vapaa-ajan ohjelmasta vastaavat leirin valvojat, jotka osallistuvat myös yhteismusisointiin ja toimivat orkesterin avustajina.

Kohderyhmä
Kurssi on tarkoitettu kaikille nuorille (vähintään 12 v.) orkesterisoittimien harrastajille ja opiskelijoille. Aivan aloittelijoille kurssi ei kuitenkaan sovi; suosituksena on oman instrumentin hyvä hallinta ja nuotinlukutaito. Ohjeellisena lähtötasona voidaan pitää musiikkikoulun perustasoa (pt 3).

Opettajat
Kurssiorkestereiden kapellimestareina toimivat Jukka Iisakkila (sinfoniaorkesteri) ja Inka Puhakka (puhallinorkesteri). Opettajina toimivat kärkikaartin pedagogit ja orkesteriammattilaiset eri musiikkiopistojen ja orkesterien (mm. Tapiola sinfonietta ja RSO) riveistä.

Aika 10. - 16.6.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 600 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).
 • 410 €, sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Nuorison orkesterikurssille. Majoitus on kahden hengen huoneissa tai yhteismajoituksessa luokkahuoneissa. Suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä.

Ilmoittautuminen 19.5.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella

Lisätietoa opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 - 14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Nuorison orkesterikurssi

Kesäkurssi, Tampere