innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Näkevä silmä, piirtävä käsi -piirustuskurssi
Hitaan piirtämisen antelias metodi
- Päivi Sirén

 • Ilmoittautuminen
  16.6.2019 mennessä
 • Kurssiaika
  8. - 13.7.2019

Kuvaus
Kurssilla harjoitellaan havaintoon perustuvaa metodia, jossa keskittymisellä avataan silmät näkemään entistä tarkemmin, hienovaraisemmin. Kurssi aloitetaan yksinkertaisesta valöörinauhan ja esineiden runoudesta ja nopeammista tuokiokuvista päätyen elävän mallin piirtämiseen. Kurssilla opitaan tarkastelemaan valon luonnetta ja hahmotetaan ns. valon suureet, jotka vaikuttavat havaintoon.

Hitaasti katsoessa näkökyky kasvaa ja tarkentuu ja opitaan tekemään valintoja siitä, mikä on oleellista kuvan kannalta, miten havainnosta voidaan rakentaa kuva.

Tämän kurssin jälkeen ymmärrät paremmin niitä asioita, joita havainnoinnin kohteen ja itsen välillä syntyy, kun keskitytään ja piirtäminen voi alkaa. Hitaus on antelias opettaja. Kurssilla, jossa piirretään kuutena päivänä käden ja silmän yhteistyö ja esimerkiksi valon kuvaamisen kyky ehtivät kehittyä paremmin kuin lyhyissä muutaman tunnin mittaisessa vaikkakin toistuvassa opetuksessa.

Kurssilla piirretään päänsääntöisesti hiilellä erilaatuisille papereille, välillä voidaan kokeilla myös muita piirtimiä. Ahlmanin vehreä kampus rakennuksineen tarjoaa myös monia mahdollisuuksia tehdä havaintoon perustuvia harjoituksia.

Kohderyhmä
Kurssi on tarkoitettu heille, jotka haluavat oppia ja ymmärtämään syvemmin piirtämisen taidetta sekä sen keskeisiä kysymyksiä. Kurssi soveltuu vasta vähän aikaa piirtämistä harrastaneille vasta-alkajille, mutta myös enemmän harrastaneet saavat eväitä edetäkseen yhä pidemmälle omalla polullaan.

Opettaja Taidemaalari Päivi Sirén

Aika 8. - 13.7.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 520 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
 • 360 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 16.6.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu, jossa on tietoa myös mukaan otettavista välineistä, lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Näkevä silmä, piirtävä käsi -piirustuskurssi

Opettajana
Päivi Sirén

Ahlman Tampere