innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen osaamisala, matkailupalvelujen tuottaja

"Ahlmanilla matkailupalveluiden tuottajaksi opiskelevat tekevät koko ajan, mutta opiskelu tuntuu rennolta, koska kaikki on niin mielekästä"

 • Jatkuva haku
 • Koulutus alkaa 12.8.2019
  Opiskeluaika noin 2 vuotta

Katso Jatkuva haku perustutkintoon

matkailupalvelutuottaja_yo.jpg

Matkailupalvelujen tuottajan pelikenttänä on koko maailma. Työpaikkojen kirjo ulottuu hotelleista huvipuistoihin ja musiikkialasta maaseutumatkailuun. Siksi Ahlmanilla matkailupalvelujen tuottajaksi opiskelevat voivat luoda oppimispolkunsa oman kiinnostuksen mukaan. Kaikki tähtää työelämään, siihen unelmien työpaikkaan.

Matkailupalvelujen tuottajakoulutuksessa ei ole kahta samanlaista tarinaa tai urasuunnitelmaa. Oulun yliopistosta arkeologiksi valmistuneella Heli Nousiaisella tähtäin on selkeä: hän haluaa töihin museoon.

- Haastattelussa opettajat kannustivat, että täällä voisin päästä työssäoppimaan museoon ja saada vaikeasti avautuvia ovia auki, Heli kertoo.

Tarina eteni juuri niin. Heli on tehnyt kaksi koulutussopimusjaksoa: ensin hän tuotteisti Ahlmanin perinnepuutarhaa ja toisella jaksolla puolestaan teki asiakaspalvelutyötä Museokeskus Vapriikissa. Jälkimmäiseen Heli suuntaa vielä uudemmankin kerran.

Ahlmanilla opintopolku on kiinni opiskelijan omista kiinnostuksen kohteista. Jonkun kohdalla se tarkoittaa musiikkialan markkinointiviestintää, toinen taas haluaa päätyä liikenneyhtiön palvelukseen ja valinnaisten aineiden kirjo onkin kattava. Koulutuksen tarkoitus on valmentaa työelämään.

- Opiskelijoiden mielestä täällä on rentoa. Oikeasti me tehdään koko ajan, mutta opiskelu tuntuu rennolta, koska kaikki on niin mielekästä, kertoo matkailualan vastuuvalmentaja Raija Ilmasti.

Heli kehuu Ahlmanin olevan täydellinen oppimisympäristö matkailualalle, sillä pihapiiristä löytyy niin kartanohotelli, Tilapuoti kuin ravintola Anna. Opiskelijat pääsevät alusta asti tekemään itse ja oikeasti. Marraskuussa opiskelijat järjestivät omin päin Halloween-tapahtuman, joka keräsi paikalle hurjat 1500 ihmistä.

- Sen jälkeinen onnistumisen tunne oli järjetön – ihan paras oppimiskokemus, Heli muistelee.

Vaikka Helin taskussa on jo yksi tutkinto, kokee hän saavansa opinnoista paljon irti. Koulutusta tuleva matkailualan ammattilainen suosittelee isolle joukolla ihmisiä.

- Jokaiselle matkailusta ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille, tämä ala liittyy melkein kaikkeen!

Tutkinnon muodostuminen

Näin haet opiskelemaan Ahlmanille.

 

Matkailualan työpaikkoja

 • Majoituspalvelut
  Hotellit, hostellit, mökkikylät, lomakylät, kurssikeskukset, kylpylät, maaseutumatkailuyritykset
 • Ravitsemispalvelut
  Ravintolat, kahvilat, baarit
 • Liikennelaitokset
  VR, bussiyhtiöt, laivayhtiöt, lentoyhtiöt, lentokentät
 • Vuokraustoimintayritykset
  Autonvuokraus, vapaa-ajan- ja urheiluvälineiden vuokraus, vapaa-ajanasuntojen vuokraus
 • Matkatoimistopalvelut
  Matkailuneuvonnat, matkanjärjestäjät, matkailun markkinointi- ja myyntiorganisaatiot/yritykset
 • Ohjelma- ja tapahtumapalvelutoiminnat ym
  Museot, urheilu- ja liikuntakeskukset, teema- ja huvipuistot, hiihto- ja laskettelukeskukset, kasvitieteelliset yms. puutarhat, matkailukeskukset, ohjelmapalveluyritykset, messu- ja kongressiyhtiöt

Koulutusinfo

Perustutkinto

Matkailuala

Matkailupalvelujen tuottaja

Tampere

Voit tiedustella vapaita paikkoja ympäri vuoden

opiskelija_matkailupalvelut.jpg

#ahlmanmatkailu