innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Koulutusvinkit

20.06.2019

Ahlmanilla opiskelussa parasta oli työssäoppimisjaksot, se oli syy miksi valitsin koulun.

  • 0

 

Ahlmanin matkailualalta 2019 huhtikuussa valmistunut Heli Nousiainen työskentelee parhaillaan museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa. Alun perin Heli opiskeli arkeologiaa ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 2011. Myöhemmin hän aloitti kesällä 2017 matkailualan opiskelun Ahlmanilla.

- Työskentelen museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa, minulla on 5 kk työsopimus näin alkuun. Suoritin Vapriikissa asiakaspalvelun sekä markkinointiviestinnän ja tapahtumien järjestämisen harjoittelut, Heli kertoo.

Asiakaspalvelun harjoittelu kesti pari kuukautta, jonka jälkeen Heli pääsi tekemään keikkatöitä Vapriikkiin tarvittaessa. Harjoittelun lopussa Heli pääsi syksyllä Vapriikkiin harjoittelemaan markkinointiviestintää ja samalla tapahtumien järjestämistä.

- En voinut uskoa onneani! Juuri sitä olin toivonutkin. Viimeiset kaksi harjoittelua kestivät yhteensä 7 kk. Tiesin tämän olevan ainutlaatuinen tilaisuus päästä oppimaan juuri niitä asioita museotyöstä, mitä olen halunnut päästä oppimaan, mutta en ikinä saanut siihen mahdollisuutta!

Harjoittelujakson lopussa Heliä pyydettiin töihin Vapriikkiin asiakaspalveluun.

- Teen museovalvojan työtä, työskentelen myös lipunmyynnissä ja museokaupassa. Lisäksi jatkan tiedottajan avustajana ja teen valtaosan Vapriikin sosiaalisen median päivityksistä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Päivitän myös Vapriikin, museo Milavidan ja Amurin työläismuseokorttelin verkkosivuja sekä Facebookia – ja paljon muuta! Työpäiväni ovat siis hyvin vaihtelevia! Olen ehdottomasti unelmatyöpaikassani ja koen olevani onnekas, kun saan olla töissä täällä ja tehdä niitä asioita, joista olen aina haaveillut.

Heli valitsi matkailualan, koska toivoi sen avulla pääsevän harjoitteluun museoon ja näin kerryttävän työkokemusta.

- Ahlmanilla opiskelussa parasta oli työssäoppimisjaksot, se oli syy miksi valitsin koulun. Pystyin hakemaan harjoittelupaikan minua kiinnostavasta paikasta ja harjoittelun pituudet oli mahdollista muokata toiveideni mukaan, Heli kertoo.

Harjoittelujen ulkopuolella kaikkein opettavaisin komeus oli Helin luokan järjestämä legendaarinen Ahlmanin Halloween -tapahtuma.

- Kun saat ottaa itse vastuun tapahtumasta alusta asti sekä vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa tuon kokoluokan tapahtuman, opit varmasti enemmän kuin yhdelläkään teoria tunnilla!

20.02.2018

Ahlmanilla opiskellaan kohti eSport ammattilaisuutta

  • 0

Ahlmanilla on opiskeltu kilpapelaamista syksytä 2016. Oriveden Opiston eSport -linjalla kehitetään pelitaitojen ja -tietojen lisäksi fyysistä ja henkistä kuntoa ja opiskellaan mm. ravinto-ja hyvinvointiasioita. Linjalla opiskelee tällä hetkellä parisenkymmentä opiskelijaa, joilla on tavoitteet korkealla! Haku ensi elokuussa Tampereella alkavalle linjalle on käynnissä. Hae mukaan!

Katso: Esports set to score big in Finland

Opiskelijoiden tuote- ja palvelutarjonta

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa opiskelijat voivat perustaa NY-opiskelijayrityksen. NY-yritys on opiskelijatiimin muodostama harjoitusyritys, joka toimii yhden vuoden (lukukausi tai kalenterivuosi) ajan myyden tuotteita tai palveluita asiakkaille. Oikealla rahalla toimiminen lisää ohjelman vaikuttavuutta, opiskelijoiden motivaatiota toimintaan ja tuo ohjelmaan oikean liike-elämän elementtejä. Kun asiat tekee oikeasti, jäävät ne paremmin myös mieleen. Samalla kannustamme opiskelijoita aktiivisiksi ja oma-aloitteisiksi tulevaisuuden tekijöiksi. Oman NY-yrityksen pyörittämisen kautta opiskelijatiimit oppivat lukuvuoden tai kalenterivuoden aikana yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

Meiltä löytyy innokkaita toteuttajia mm. piha- ja puutarhatöihin, kukkasidontaan, pienpihan suunnitteluun ja erilaisiin ohjelmapalveluihin. Tutustu opiskelijayritysten tuote- ja palvelutarjontaan ja ota yhteyttä/pyydä tarjous