innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki

"Ahlmanilla kokiksi opiskelevat työllistyvät hyvin"

 • Jatkuva haku
 • Koulutus alkaa 12.8.2019
  Opiskeluaika noin 2 vuotta

Katso Jatkuva haku perustutkintoon

kokki_yo.jpg

Ahlmanilla kokiksi opiskelevat valmistuvat ja työllistyvät hyvin. Syitä on useita: henkilökohtaiset opintopolut, tasokas Ravintola Anna, vastuuvalmentajat sekä työelämän ja opintojen saumaton yhdistäminen.

Ahlmanin kokkikoulutus on aina henkilökohtaista – oma opintopolku laaditaan niin aloittelijalle kuin opiskelijalle, jolla on jo kokemusta muttei tutkintoa. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu helposti.

- Ilmoitan vaan kouluun ja menen hommiin. Voin myös tehdä opintoja työelämässä, kertoo toisen vuosikurssin kokkiopiskelija Joonas Tikka. Hän tekee palkkatöitä catering-firmassa ja hankkii lisäosaamista huippuravintolassa.

Ensimmäisen vuoden opiskelija Mikko Ruutiaisella on koulutuksesta pelkkää hyvää sanottavaa. Erityisesti hän hehkuttaa samaa asiaa kuin Joonas: Ahlmanin kokkiopiskelijat saavat valmistaa ruokaa oman tilan tuotteista ja ekologisista lähiraaka-aineista.

Mikko opiskeli aiemmin toisessa koulussa ja kertoo Ahlmanin eroavan edukseen. Istumisen ja reseptilaskun sijaan samat taidot hankitaan pääosin tekemällä.

- Me päästiin hommiin heti. Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!

Ahlmanille voi hakea joustavasti ympäri vuoden. Opiskelu on mahdollista jopa kesällä, opiskelijat saavat apua työssäoppimisravintoloiden etsinnässä ja Ravintola Annassa saa harjoitella hyvinkin erikoistuneita taitoja.

- Me teemme kaikkemme, että opiskelijamme saavuttavat unelmansa, ravintola- ja cateringalan vastuuvalmentaja Hanna-Leena Vuojärvi sanoo.

Ahlmanin kokkiopiskelijat voivat myös lisätä opintoihinsa asiakaspalvelua ja valmistua ja ravintola-alan moniosaajiksi.

- Työnantajat vievät Ahlmanilla kokiksi opiskelevat hyvät tyypit käsistä, meille kannattaa hakea!

Tutkinnon muodostuminen

Näin haet opiskelemaan Ahlmanille

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Tutkinnon suorittanut kokki

 • osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
 • osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
 • osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
 • työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Koulutusinfo

Perustutkinto

Ravintola- ja catering-ala

Kokki

Tampere

Voit tiedustella vapaita paikkoja ympäri vuoden

opiskelija_kokki.jpg

#ahlmankokki