innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

IKEBANA - japanilainen kukkienasettelukurssi - Liisa "Ranka" Nurminen

 • Ilmoittautuminen
  9.6.2019 mennessä
 • Kurssiaika
  1. - 4.7.2019

Kuvaus
Japanilainen kukkienasettelutaide eli ikebana on vuosisatoja vanha taidemuoto, jonka modernit tyylisuunnat lähestyvät nykytaidetta. Kurssilla opetettavan Sōgetsu-ikebanan periaatteiden mukaan ''ikebana-asetelmia voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa, mistä tahansa materiaalista.'' Kurinalaisten perusasetelmien harjoittamisen vastapainona on ilmaisun täydellinen vapaus.

Asetelma muodostuu maljakosta, oksista ja kukista, joiden tulee muodostaa tasapainoinen kokonaisuus. Asetelma on epäsymmetrinen ja siinä on tyhjä tila, josta ajatus mahtuu kulkemaan. Oksia leikataan, karsitaan ja taivutellaan, jotta asetelmasta saadaan halutunlainen. Harmoninen vaikutelma muodostuu oikeista mittasuhteista, väreistä ja muodoista.

Ikebana-kurssilla harjoitellaan aluksi perusasetelmia ja niiden muunnelmia matalaan ja korkeaan maljakkoon. Perusasetelmat harjaannuttavat saksien käytössä ja erilaisissa tukitekniikoissa, sekä edistävät kasvien tuntemusta ja esteettistä silmää.

Taitojen karttuessa harjoitetaan vapaita, teeman mukaisia asetelmia tavoitteena oman vapaan tyylin löytäminen. Asetelmien tekemisprosessi on jopa tärkeämpi kuin valmis asetelma. Vaikka kukka on tärkeä, sitäkin tärkeämpää on sen eläväksi tekeminen ja oma ilmaisu.

Ahlmanin vehreä kampus istutuksineen ja puineen tarjoaa hyvät puitteet ikebana-kurssille.

Kohderyhmä
Kurssille voi osallistua kuka tahansa ja mitään ennakkotietoja ei tarvita.

Opettajana Liisa "Ranka" Nurminen, Sogetsu-ikebanan 1. asteen Riji

Aika 1. - 4.7.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 415 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
 • 315 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 9.6.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu, jossa on tietoa myös mukaan otettavista välineistä, lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

IKEBANA - japanilainen kukkienasettelukurssi

Opettajana
Liisa "Ranka" Nurminen

Ahlman Tampere