innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Elämä sanoiksi - Torsti Lehtinen

  • Ilmoittautuminen
    19.5.2019 mennessä
  • Kurssiaika 3. - 7.6.2019

 

Kuvaus
Elämänarvoja pohtiva kirjoittajakurssi. Kurssilla tutkitaan todellisuuden ja mielikuvituksen suhdetta. Voiko esimerkiksi muistelmien kirjoittaja ottaa luovia vapauksia vai onko hänen pysyttävä tosiasioiden kaidalla polulla? Miten tuotetaan kieltä, joka ei maistu paperilta vaan elämältä? Kurssin aihepiiriin sisältyvät sekä runous että kaikki proosan lajit pakinasta ja kolumnista romaaniin, omaelämäkertaan ja draamaan. Opetus rakentuu luennoista, harjoituksista, ryhmätöistä ja tekstien lähiluvusta. Kurssin aikana tuotetaan osallistujien yhteistuumin arvioitavaksi tekstiä myös harjoitustehtävien pohjalta.

Ennakkotehtävä
Osallistujat voivat halutessaan lähettää ennakkotehtävänä elämänarvoja pohtivan suppean tekstin (enintään 6 liuskaa) tai tuoda mukanaan pöytälaatikkoon unohtuneita kirjoituksia ja hioa niitä ohjaajan avulla entistä ehompaan asuun. Jos lähetät ennakkotehtävän, se tulee lähettää 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opintotoimisto@ahlman.fi.

Opettaja Kirjailija Torsti Lehtinen.

Aika 3. - 7.6.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

  • 510 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
  • 380 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 19.5.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella

Yleistä
Kirjoittajakursseilla yhdistyvät teoria ja käytäntö, sillä valtaosa opetuksesta on tekstipajoja, joissa opettajan johdolla luetaan ja työstetään yhdessä kurssilaisten omia tekstejä.

Jos ei toisin ilmoiteta, kurssit alkavat tulopäivänä klo 13 ja päättyvät lähtöpäivänä lounaaseen klo 12. Ryhmäopetustunteja on päivässä keskimäärin kuusi, minkä lisäksi opettaja voi antaa erilaisia yksin tehtäviä kirjoitusharjoituksia ja henkilökohtaista palautetta. Opettaja saa rytmittää kurssin parhaaksi katsomallaan tavalla annetun tuntikehyksen puitteissa.

Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu lähetetään sähköpostiin viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Elämä sanoiksi

Opettajana
Torsti Lehtinen

Ahlman Tampere