innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Ekspressiivinen maalauskurssi
- Tarmo Paunu

 • Ilmoittautuminen
  16.6.2019 mennessä
 • Kurssiaika
  15. - 20.7.2019

Kuvaus
Ekspressiivisellä maalauskurssilla keskitytään maalaustaiteen alkuvoimaiseen ja ajattomaan tapaan maalata, siis omaan tapaan, jota ekspressiivisyys laajasti katsoen tarkoittaa. Oma tapa, oma tyyli liittyy tekijän pyrkimyksiin, taitojen painotuksiin ja elettyyn elämään. Oikeastaan kaikki mitä mielessäsi tapahtuu, vaikuttaa ekspressiivisen maalauksen syntyyn ja lopputulokseen. Tästä seuraa arvaamattoman monimuotoinen ja laaja tila maalaukselle, jossa ei tarvitse noudattaa kultaista keskitietä tai muitakaan maailmanjärjestyksiä. Voimme maalata omilla ehdoillamme ja omista havainnoistamme. Meillä kaikilla on oma ainutlaatuinen elämänsisältömme, se on ekspressiivisen maalauksen syvin olemus.

Siksi tällä kurssilla opetus on suurelta osin yksilöllistä, eli perustuu opiskelijan tarpeisiin edetä omassa työskentelyssään. Opettaja ohjaa kohti maalausten visuaalista toimivuutta: värien kontrasteja ja niiden vuorovaikutusta sekä sommittelun vaikuttavuutta ja muita lainalaisuuksia. Näitä voi toki myös kyseenalaistaa, mutta samalla on pidettävä mielessä, ettei näitä lainalaisuuksia kannata kuitenkaan sivuuttaa kevyesti olan kohautuksella. Tämän ymmärtää, kun tutkii taiteen historiaan nauliintuneita maalauksia.   

Kurssilla suositaan värejä, joilla on mahdollista maalata paksumpiakin kerroksia (öljy, vesiliukoinen öljy, akryyli). Jos olet mieltynyt vesiväreihin, ota ne toki mukaan.

Kurssin tavoitteena on luoda keskittynyt mutta rento ilmapiiri, jossa kunkin on hyvä työskennellä, oppia maalausta ja kohdata samassa tilanteessa olevia ihmisiä, kukin omalla tavallaan, niin kuin maalauksessakin.

Lisäksi Ahlmanin vehreä kampus on käytössämme tarjoten monia inspiraation mahdollisuuksia.

Kohderyhmä
Kurssilla ei ole lähtötasoa. Olemme tasavertaisia seisoessamme tyhjän kankaan edessä. Kaikki ovat siis tervetulleita, harjaantuneisuudesta riippumatta.

Opettaja Taidemaalari Tarmo Paunu.

Aika 15. - 20.7.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 520 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
 • 360 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 16.6.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu, jossa on tietoa myös mukaan otettavista välineistä, lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
opintotoimisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Ekspressiivinen maalauskurssi

Opettajana
Tarmo Paunu

Ahlman Tampere