innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Dekkaripaja - Tapani Bagge

 • Ilmoittautuminen
  9.6.2019 mennessä
 • Kurssiaika
  1. - 6.7.2019

Kuvaus
Kuinka rikostarina rakennetaan? Miten kehitetään uskottavia ja mielenkiintoisia henkilöitä dekkariin? Miten miljöötä ja säätä voi käyttää jännityksen luomiseen? Kaikkea tätä ja paljon muuta aiheeseen liittyvää opetellaan kirjailija Tapani Baggen johdolla dekkaripajassa. Kurssin aikana jokaisen oppilaan on tarkoitus saada aikaan oma rikosnovelli. Vaihtoehtoisesti voidaan myös soveltuvin osin käsitellä keskeneräistä rikosromaanikäsikirjoitusta.
Oppikirjana käytetään Tapani Baggen teosta Se murhaa joka osaa – dekkarin tekemisen taito (Docendo), joka on syytä hankkia pajaa varten.

Ennakkotehtävä
1. Esittele yhdellä sivulla päähenkilö, josta haluaisit kirjoittaa rikosnovellin.
2. Kerro, mitä erityisesti haluaisit oppia tältä kurssilta.
Ennakkotehtävä tulee lähettää 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opintotoimisto@ahlman.fi.

Opettaja Kirjailija Tapani Bagge.

Aika 1. - 6.7.2019

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 550 €, täysihoitopaketti sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
 • 390 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se mahdollisimman pian suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Ahlmanin kesäkurssille. Kahden hengen huoneissa suihku- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita, joissa on suihku- ja wc-tilat huoneessa. 1hh-lisä on 35€/yö.

Ilmoittautuminen 9.6.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Yleistä
Kirjoittajakursseilla yhdistyvät teoria ja käytäntö, sillä valtaosa opetuksesta on tekstipajoja, joissa opettajan johdolla luetaan ja työstetään yhdessä kurssilaisten omia tekstejä.

Jos ei toisin ilmoiteta, kurssit alkavat tulopäivänä klo 13 ja päättyvät lähtöpäivänä lounaaseen klo 12. Ryhmäopetustunteja on päivässä keskimäärin kuusi, minkä lisäksi opettaja voi antaa erilaisia yksin tehtäviä kirjoitusharjoituksia ja henkilökohtaista palautetta. Opettaja saa rytmittää kurssin parhaaksi katsomallaan tavalla annetun tuntikehyksen puitteissa.

Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on jo täynnä, voit edelleen ilmoittautua ja jäädä varasijalle jonoon.

Kurssikutsu lähetetään sähköpostiin viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
orivedenopisto@Ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Dekkaripaja

Opettajana
Tapani Bagge

Ahlman Tampere