innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Ahlmanin blogi

20.06.2019

Ahlmanilla opiskelussa parasta oli työssäoppimisjaksot, se oli syy miksi valitsin koulun.

  • 0

 

Ahlmanin matkailualalta 2019 huhtikuussa valmistunut Heli Nousiainen työskentelee parhaillaan museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa. Alun perin Heli opiskeli arkeologiaa ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 2011. Myöhemmin hän aloitti kesällä 2017 matkailualan opiskelun Ahlmanilla.

- Työskentelen museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa, minulla on 5 kk työsopimus näin alkuun. Suoritin Vapriikissa asiakaspalvelun sekä markkinointiviestinnän ja tapahtumien järjestämisen harjoittelut, Heli kertoo.

Asiakaspalvelun harjoittelu kesti pari kuukautta, jonka jälkeen Heli pääsi tekemään keikkatöitä Vapriikkiin tarvittaessa. Harjoittelun lopussa Heli pääsi syksyllä Vapriikkiin harjoittelemaan markkinointiviestintää ja samalla tapahtumien järjestämistä.

- En voinut uskoa onneani! Juuri sitä olin toivonutkin. Viimeiset kaksi harjoittelua kestivät yhteensä 7 kk. Tiesin tämän olevan ainutlaatuinen tilaisuus päästä oppimaan juuri niitä asioita museotyöstä, mitä olen halunnut päästä oppimaan, mutta en ikinä saanut siihen mahdollisuutta!

Harjoittelujakson lopussa Heliä pyydettiin töihin Vapriikkiin asiakaspalveluun.

- Teen museovalvojan työtä, työskentelen myös lipunmyynnissä ja museokaupassa. Lisäksi jatkan tiedottajan avustajana ja teen valtaosan Vapriikin sosiaalisen median päivityksistä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Päivitän myös Vapriikin, museo Milavidan ja Amurin työläismuseokorttelin verkkosivuja sekä Facebookia – ja paljon muuta! Työpäiväni ovat siis hyvin vaihtelevia! Olen ehdottomasti unelmatyöpaikassani ja koen olevani onnekas, kun saan olla töissä täällä ja tehdä niitä asioita, joista olen aina haaveillut.

Heli valitsi matkailualan, koska toivoi sen avulla pääsevän harjoitteluun museoon ja näin kerryttävän työkokemusta.

- Ahlmanilla opiskelussa parasta oli työssäoppimisjaksot, se oli syy miksi valitsin koulun. Pystyin hakemaan harjoittelupaikan minua kiinnostavasta paikasta ja harjoittelun pituudet oli mahdollista muokata toiveideni mukaan, Heli kertoo.

Harjoittelujen ulkopuolella kaikkein opettavaisin komeus oli Helin luokan järjestämä legendaarinen Ahlmanin Halloween -tapahtuma.

- Kun saat ottaa itse vastuun tapahtumasta alusta asti sekä vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa tuon kokoluokan tapahtuman, opit varmasti enemmän kuin yhdelläkään teoria tunnilla!

29.05.2019

Ahlmanin suomenkarjahiehot kesätöihin Peltolammin Rukkamäkeen

  • 0

 

Peltolammilla, Rukkamäenpuistolla arvoniityllä jatketaan tänä kesänä laidunnusta Ahlmanin neljän suomenkarjan hiehon voimin. Nuoret naudat vietiin kesälaitumelleen tänään keskiviikkona 29.5.. Rukkamäen arvoniittyä on jo useana kesänä laidunnettu alueen luonnon ja kulttuurimaiseman vaalimiseksi. Ahlmanin hiehot ovat laiduntamassa alueella toista kesää peräkkäin.

Länsisuomenkarjan hiehot Pillike, Puolukka, Peppiina ja Pipsa ovat noin 9–10 kuukauden ikäisiä. Pipsan tunnistaa helposti valkoisesta päästään, muut ovat täysin ruskeita.

Hiehot syövät luonnonlaitumen ruohoja ja pensaita, ja lisäksi ne saavat vettä ja kivennäistä. Eläimiä ei saa ruokkia, jotta ne pysyvät terveinä. Eläinten päivittäisestä valvonnasta ja aitauksen ylläpidosta vastaa AH-Toimi Oy.  Valvontakierroksella naudat saavat uutta, puhdasta vettä. Lisäksi silmäillään eläinten kunto, tarkastetaan aidat ja poistetaan laitumelta roskat.

Laitumen laidalla on opastaulu, jossa kerrotaan laidunnuksesta, eläinten ruokintakiellosta ja muista käytännöistä. Opastaulusta löytyvät myös eläinten valvojatahon yhteystiedot.

Rukkamäenpuisto on erittäin vanhaa viljelyaluetta yli 200-vuotisen Rukkamäen torpan läheisyydessä. Laidunnuksen ansiosta perinteiset niittylajit saavat lisää elintilaa ja arvokkaan hyönteislajiston elinolosuhteet paranevat. Laidunnuksen myötä lupiini ja jättipalsami ovat hävinneet laitumelta lähes kokonaan.

 

Lisätietoja:
Maatilamestari Harri Ala-Kapee p. 040 758 6658

06.05.2019

Ahlmanin ravintola-alan opiskelijoiden suunnittelemalla ja toteuttamalla kevätbrunssilla maistellaan luonnon omia villiyrttejä!

  • 0

Lauantaina 25.5.2019 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston ravintola Annan kevätbrunssilla tarjoillaan lähiruokaa, kun ravintola-alan opiskelijoiden Teemu Höllin ja Sergei Voloshchukin lähiympäristöstä sekä puutarhasta keräämät yritit maustavat tarjolla olevia ruokia. Mauissa pääsee tutustumaan muun muassa kevään ja kesän ensimmäisinä kukkiviin kasveihin sekä  kuivattuihin yrtteihin.

 

Ahlmanilla pyritään käyttämään lähituotteita sekä luomua ruoan valmistuksessa ja tähän periaatteeseen villiyrtit sopivat paremmin kuin hyvin. Keväällä opiskelijoille järjestetään kasvien tunnistamista ja keräämistä sisältäviä villiyrttikursseja. Kevät on aika, kun uuden sadon tuotteet alkavat valmistua, joten brunssin teemaksi yrtit päätyivät lähes luonnollista tietä. Toinen villiyrttien sesonki ajoittuu syksylle, jolloin luonnossa on tarjolla kattaus eri kasveja.

 

Pöytävaraukset onnistuvat ravintola Annan kautta sähköpostitse ravintola.anna@ahlman.fi tai puhelimitse 050-354 1787.

 

Aika: Lauantai 25.5.2019 klo 11-14

Paikka: Ahlman, Hallilantie 24, 33820 TAMPERE

 

« Edelliset 3