innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin koulun Säätiö sr on yksityinen säätiö, joka ylläpitää Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoa. Oppilaitos tarjoaa yli 18 -vuotiaille toisen asteen ammatillista koulutusta sekä vapaan sivistystyön opintoja.

Kansanvalistusseura luovutti kansanopiston ylläpitämisluvan Ahlmanin koulun Säätiölle, jolloin Oriveden Opisto siirtyi liikkeen luovutuksena 1.1.2015 Säätiölle. Perinteisen jo 1909 vuodesta asti toimineen opiston taiteen ja kulttuurin koulutukset säilyvät ja Ahlmanin myötä kansanopiston koulutukset laajentavat uusille alueille. Oriveden Opiston kaikki taideaineiden ja pelialan koulutukset siirtyvät kesällä 2018 Tampereelle.

Ahlmanilla yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla pitkät perinteet ja uuden kehittäminen. Oppimisen, kasvun ja kehityksen rinnalla Ahlman liputtaa suomalaisten alkuperäisrotujen säilyttämisen, lähiruoan, aitojen makujen, kestävän kehityksen ja paikallisen pienyrittäjyyden puolesta.

Tampereella Hallilantie 24:ssä on 13 hehtaarin puistomainen alue, jossa lehmät laiduntavat kesäisin tien varrella. Pihasta löytyy oppilaitoksen lisäksi maatilan navetta, Tilapuoti lähiruokamyymälä, ravintolat Kapusta ja Anna, Kartanon upeat kokous- ja juhlatilat sekä paljon muita rakennuksia. Kaikkea tätä ympäröin vihreä puutarha ja keskeisellä paikalla perinnepiha pirkanmaalaisia perinnekasveja tulvillaan.