innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Ahlmanin uudistettu yrittäjyysvalmennus perustuu 48 tunnin ohjattuihin valmennuskohtaamisiin sekä lähipäiviin. Koulutus on ohjattua mutta omatoimista tiedonhankintaa, jossa valmentajien ja kanssaopiskelijoiden ohella sparraamassa on kumppanuusyrityksiä. Uudistunut sisältö palvelee yrittäjiä yli toimialarajojen.

 

Yrittäjän tärkein voimavara on yrittäjä itse. Hän johtaa paitsi liiketoimintaa, myös itseään, asiakkuuksiaan sekä yrityksen kehittämistä. Hän ideoi, tekee valintoja ja päätöksiä, verkostoituu ja tuotteistaa. Hän markkinoi, myy ja on ylpeä yrityksestään.

Tässä kaikessa Ahlmanin yrittäjäkoulutus on yrittäjän tukena.

Ahlmanin uudistunut yrittäjäkoulutus on aikaisempaa henkilökohtaisempi. Yrittäjäopiskelijoille rakennetaan yksilölliset ja joustavat opinto- ja tutkintopolut ja niitä tukeva ohjaus.

– Tiimioppiminen on omatoimista ja valmentajien ohjaamaa. Oma yrittäjäidentiteetti kasvaa tekemällä, keskustelemalla ja porukalla sparraamalla, kertoo vastuuopettaja Timo Jaakkola.

Oppimisprosessissa keskitytään syvällisesti jokaisen opiskelijan yritystoimintaan. Kaikki teemat ja leirit, yhdessä ajattelu ja suunnitelmien laatiminen liittyvät suoraan yrittäjän arkeen.

– Ahlmanilla opitaan aidosti yhdessä. Me valmentajat olemme sitoutuneet prosessiin vahvasti ja olemme yrittäjien puolella. Lupaan, että meillä on hauskaa yhdessä, tiimivalmentaja Minna Erkko lupaa.

Ahlmanin yrittäjän ammattitutkinnossa on kaksi vaihtoehtoista osaamisalaa. Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen sopii niille, jotka kirkastavat omaa liikeideaa ja starttaavat uutta liiketoimintaa. Yritystoiminnan kehittäminen valmentaa jo yrityksen perustaneita yrittäjiä, joilla on käsissään toimintaan liittyvä muutoshaaste.

Yrittäjyysvalmennus perustuu 48 tunnin ohjattuihin valmennuskohtaamisiin sekä lähipäiviin. Tiiviit valmennuskohtaamiset syventyvät aina yhteen yrittäyyden kannalta keskeiseen teemaan kerrallaan. Alussa opiskelijat orientoituvat ja määrittelevät tavoitteensa, jonka jälkeen oppimista syvennetään itsensä ja sidosryhmien johtamiseen, markkinaympäristön ymmärtämiseen ja asiakaslähtöiseen ajatteluun sekä markkinointiin ja brändiin.

Opiskelijoiden käytössä ovat myös kaikki Ahlmanin yrittäjyyden teemaluennot ja työpajat, joita järjestetään tarpeen mukaan mm. taloudesta tai tietotekniikasta.

Yrittäjän ammattitutkinto on tiivis, 150 osaamispisteen paketti. Kokonaisuuden suorittaminen kestää noin vuoden. Valmennukseen osallistuvien yritysten välille rakentuu vuoden aikana tiivis yhteistyö ja verkosto. Opettajien ja kanssaopiskelijoiden ohella sparraajina toimivat kumppanuusyritykset, jotka valitaan opiskelijan alan ja tarpeiden mukaisesti.

Valmentajina toimivat kokenut yritysten ja yhteisöjen kehittäjä, yrittäjyys- ja tiimivalmentaja Minna Erkko, sekä Ahlmanin toimitusjohtaja Timo Jaakkola, jolla on laaja kokemus yrittäjyydestä, yritystoiminnan kehittämisestä ja yritysrahoituksesta.

 

Yrittäjävalmennus

Yrittäjävalmennus tähtää yrittäjän ammattitutkinnon suorittamiseen ja tarjoaa sinulle uutta osaamista, apuvälineitä, kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja sparrauskumppaneita:

 • uuden liikeidean testaamiseen ja toteutukseen
 • oman jo toimivan yrityksen pyörittämiseen ja kehittämiseen
 • toimivan yrityksen hankintaan ja haltuun ottamiseen

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

TUTKINNON MUODOSTUMINEN

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala 150 osp

 

Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp

 • Yritystoiminnan suunnittelu 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, 30 osp

 • Yritystoiminnan käynnistäminen 30 osp
 • Franchisingyrittäminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, 30 osp

 • Taloushallinto 30 osp
 • Tuotteistaminen 30 osp
 • Myynti ja markkinointi 30 osp
 • Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 30 osp

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala 150 osp

 

Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp

 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

 • Taloushallinto 30 osp
 • Tuotteistaminen 30 osp
 • Myynti ja markkinointi 30 osp
 • Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Osaamisen osoittaminen 

Tutkinnon osien edellyttämä ammattitaito ja osaaminen osoitetaan omaan yritykseen tehdyillä dokumenteilla ja kehittämistoimilla (näyttö).
 
Mitä maksaa?

Koulutuksen hinta on 400 €.
Valmennuskohtaamisten matka- ja majoituskuluista vastaa kukin osallistuja itse. Kohtaamiset toteutetaan useissa eri paikoissa ja suosimme maaseutumatkailutiloja.

Tiesitkö?

Ammattitutkinnon suorittaminen oikeuttaa hakemaan Koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä (390 €).

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Jaakkola 0400 732 145 tai timo.jaakkola@ahlman.fi

Yrittäjyysvalmentaja Minna Erkko 040 566 7854 tai minna.erkko@ahlman.fi