innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Matkailualan perustutkinto, majoituspalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija

”Ahlmanilla saan edetä oman opintopolun mukaisesti”

 • Jatkuva haku 11.9 - 23.12.2018
 • Koulutusaika 10.1.2019- 18.12.2020

vastaanottovirkailija_yo.jpg

Ahlmanilta vastaanottovirkailijaksi valmistuvat ovat monipuolisia matkailualan huipputyyppejä ja haluttua työvoimaa. Opiskelijat kiittelevät koulutuksen yksilöllisyyttä, Ahlmanin kartanon ja Ravintola Annan upeita oppimisympäristöjä, tylsien pulpettijonojen puuttumista ja loistavaa yhteishenkeä.

Emilia Vuorenpää valmistuu pian vastaanottovirkailijaksi. Ahlmanilla opintopolku on aina yksilöllinen ja niinpä Emiliankin opintojen aloittaminen ja niiden suorittaminen ovat sujuneet joustavasti.

- Saan edetä oman osaamiseni puitteissa. Jos tarvitsen johonkin aikaa, saan sitä. Jos taas pystyn, voin mennä nopeastikin eteenpäin.

Vastuuvalmentaja Hanna-Leena Vuojärvi kertoo, että Ahlmanille voi tulla yhtä hyvin vailla isompaa käsitystä alasta kuin kera pitkän kokemuksen. Ammattitaitoiset valmentajat räätälöivät sopivan koulutuskokonaisuuden jokaisen tarpeille.

- Opiskelijat saavat valita tutkinnon osia myös kokkien ja tarjoilijoiden koulutusohjelmasta, Hanna-Leena kertoo mahdollisuuksista.

Emilia pitää siitä, että opiskelu on avointa ja aikuismaista. Pulpettijonot loistavat poissaolollaan: oppiminen tapahtuu tiimityöskentelynä ja keskustelupiireissä.

- Arvostan sitä, että täällä panostetaan yhteishenkeen. Aloitusleiri oli mahtava ja sen ansioista meistä tuli tiimi heti alusta alkaen!

Luokkakavereiden lisäksi Emilia antaa kiitosta koulun oppimisympäristöille. Ahlmanin Kartanossa on oikeasti majoitus-, kokous- ja juhlapalveluita ja Ravintola Annassa sekä lounastarjoilu että tilaustapahtumia.

- Meidän ei ole tarvinnut leikkiä, vaan pääsimme heti alusta asti tekemään oikeasti.

Yhden tutkinnon osan Emilia suoritti Espanjassa. Kiinnostus kieliin ja mahdollisuus kansainväliseen uraan painoivatkin paljon opiskelupaikkaa valitessa. Harjoittelupaikkojen lisäksi Emilia sai heti alkumetreillä työpaikan kahvilasta, jossa hän suoritti opintoja palkallisia vuoroja tehdessään.

- Opiskelu Ahlmanilla on tosi kivaa ja erilaista, kannattaa hakea! Emilia päättää.

Katso myös: Näin haet opiskelemaan Ahlmanille.

Matkailualan perustutkinto

Tutkinnon suorittanut vastaanottovirkailija 

 • osaa toimia erilaisin liikeideoin toimivien majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä
 • osaa tehdä asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisen ja lähtöselvityksen
 • osaa esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja
 • osaa opastaa paikallisten matkailupalveluiden käytössä
 • työskentelee hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä.

 

Koulutusinfo

Perustutkinto 

Matkailuala

Vastaanottovirkailija

Tampere

 

Voit tiedustella vapaita paikkoja ympäri vuoden

opiskelija_vastaanottovirkailija.jpg

#ahlmanvastaanottovirkailija