innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Vapaa kirjoittajakoulu, proosan kirjoittamisen ryhmä, Tampere

  • Ilmoittautuminen 29.8.2018 mennessä
  • Koulutusaika 13.9.2018 - 30.6.2019

Onko kirjoittaminen intohimosi ja haluat kehittyä paremmaksi kirjoittajaksi? Tule opiskelemaan vapaaseen kirjoittajakouluun!

Kurssi on monimuotokoulutusta, joka sopii kaikille sanataiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneille aikuisille iästä riippumatta. Kurssin edetessä sinulla on mahdollisuus jakso jaksolta valmistaa oman proosateoksesi ensimmäistä käsikirjoitusversiota. Voit kirjoittaa valintasi mukaan fiktiivistä tai faktapohjaista proosaa. Palautteen saat sekä opettajalta että muilta kurssilaisilta. Lisäksi opettaja antaa jokaisesta etäopintokirjeestä kirjallisen palautteen, joka auttaa sinua viemään kirjoitusprosessiasi eteenpäin.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kirjoittamisesta; riittää, että haluat kokeilla sitä omaksi iloksesi. Vapaa kirjoittajakoulu on myös erinomainen tapa hankkia perustietoja ja –taitoja jatko-opiskelua varten. Koulutus on vapaatavoitteinen; opettaja huomioi toiveesi lähiopetusta ja etätehtäviä suunnitellessaan.

Opiskelusta
Vapaa kirjoittajakoulu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusten rinnalla on etäopintojaksoja, joiden aikana tuotat kurssin aiheen mukaan omaa tekstiä tavoitteena oman teoksen ensimmäinen käsikirjoitusversio.
Lähiopetuksessa käydään läpi esteettisiä, runousopillisia, lajiteoreettisia ja muita luovaan toimintaan liittyviä kysymyksiä ja tehdään pikaharjoituksia. Myös ennakkotehtäviä voidaan antaa oppitunneilla käsiteltäviksi. Lukuvuoden aikana voidaan myös tutustua monentyyppiseen alalla julkaistuun kirjallisuuteen lukupiiri-iltojen kautta.

Kurssilla ei suoriteta avoimen yliopiston arvosanoja.

Kurssilaisten ryhmä kokoontuu torstaisin klo 18.00 – 21.15 neljä oppituntia kerrallaan. Kokoontumiskertoja lukuvuodessa yhteensä 14 kpl (56 t):
• 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11., 22.11. ja 13.12.2018
• 17.1., 7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4. ja 18.4.2019

Etäopintojaksoja on 16 kpl.
Yhden etäopintojakson laajuus on 1 op, mikä edellyttää opiskelijalta 27 tunnin työskentelyä.
Monimuotokurssin opetusohjelmaan sisältyy 15-tuntinen lähiopetusjakso Huumorin & Satiirin Symposium maaliskuussa 2019 Tampereella. Lähiviikonlopun opetus on maksuton. Voit halutessasi ostaa täysihoidon Ahlmanilta.
Puolen vuoden opinnot sisältävät 7 lähijaksoa ja 8 etäjaksoa.

Opettaja Kirjailija Harri István Mäki

Opiskelupaikka Hallilantie 24 Tampere sekä verkko-opiskelua

Laajuus
Lukuvuoden mittaisen koulutuksen laajuus 20 op / ryhmä.

Hinta
640 € / vuosi, 360 € / puoli vuotta (sis. lähi- ja verkko-opetuksen), 50 € / yksittäinen ilta (ei sisällä verkko-opetusta).
Huumorin & Satiirin Symposiumin ajalta ei peritä opetusmaksua. Täysihoidon voi ostaa Ahlmanilta.

Ilmoittautuminen 29.8.2018 mennessä sähköisellä lomakkeella. Laita liitteiksi esittely itsestäsi ja kokemuksestasi luovana kirjoittajana sekä näytetekstit (5 – 10 liuskaa proosaa).

Koulutusaika 13.9.2018 - 30.6.2019

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.


Koulutusinfo

Vapaa kirjoittajakoulu, proosa

Verkko-opiskelu,
Lähiopetus Ahlman Tampere

Opettaja Harri István Mäki