innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Vapaa kirjoittajakoulu, proosan kirjoittamisen ryhmä, Tampere 2017

  • Hakuaika 9.10.2017 mennessä
  • Koulutusaika 23.10.2017 - 31.5.2018

Onko kirjoittaminen intohimosi ja haluat kehittyä paremmaksi kirjoittajaksi? Tule opiskelemaan vapaaseen kirjoittajakouluun!

Kurssi on monimuotokoulutusta, joka sopii kaikille sanataiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneille aikuisille iästä riippumatta. Kurssin edetessä sinulla on mahdollisuus jakso jaksolta valmistaa oman proosateoksesi ensimmäistä käsikirjoitusversiota. Voit kirjoittaa valintasi mukaan fiktiivistä tai faktapohjaista proosaa. Palautteen saat sekä opettajalta että muilta kurssilaisilta. Lisäksi opettaja antaa jokaisesta etäopintokirjeestä kirjallisen palautteen, joka auttaa sinua viemään kirjoitusprosessiasi eteenpäin.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kirjoittamisesta; riittää, että haluat kokeilla sitä omaksi iloksesi. Vapaa kirjoittajakoulu on myös erinomainen tapa hankkia perustietoja ja –taitoja jatko-opiskelua varten. Koulutus on vapaatavoitteinen; opettaja huomioi toiveesi lähiopetusta ja etätehtäviä suunnitellessaan.

Opiskelusta

Vapaa kirjoittajakoulu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusten rinnalla on etäopintojaksoja, joiden aikana tuotat kurssin aiheen mukaan omaa tekstiä tavoitteena oman teoksen ensimmäinen käsikirjoitusversio.

Lähiopetuksessa käydään läpi esteettisiä, runousopillisia, lajiteoreettisia ja muita luovaan toimintaan liittyviä kysymyksiä ja tehdään pikaharjoituksia. Myös ennakkotehtäviä voidaan antaa oppitunneilla käsiteltäviksi. Lukuvuoden aikana voidaan myös tutustua monentyyppiseen alalla julkaistuun kirjallisuuteen lukupiiri-iltojen kautta. 

Verkko-opiskelut suoritat Moodle-oppimisympäristössä. Iltajaksoilla opiskelupaikkana on Ahlman, Hallilantie 24 Tampere.

Monimuotokurssin opetusohjelmaan liittyy aina myös 15-tuntinen lähiopetusjakso Orivedellä: Huumorin & Satiirin Symposium Oriveden Nauru -kevätkarnevaalissa 18. - 20.3.2016. Oriveden kurssiviikonlopun opetus on maksuton. Voit halutessasi ostaa täysihoidon Oriveden Opistolta.

Laajuus

Lukuvuoden mittaisen koulutuksen laajuus 20 op / ryhmä.
Kurssilaisten ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 18.00 – 21.15 neljä oppituntia kerrallaan. Kokoontumiskertoja lukuvuodessa yhteensä 14 kpl (56 t).
Etäopintojaksoja on 16 kpl.
Yhden etäopintojakson laajuus on 1 op, mikä edellyttää opiskelijalta 27 tunnin työskentelyä.
Kurssilla ei suoriteta avoimen yliopiston arvosanoja.

Mukaan voit hakea nettilinkin kautta. Laita liitteiksi esittely itsestäsi ja kokemuksestasi luovana kirjoittajana sekä näytetekstit (5 – 10 liuskaa proosaa).

Puolen vuoden opinnot sisältävät 7 lähijaksoa ja 8 etäjaksoa.


Opettaja: Kirjailija Harri István Mäki.
Opiskelupaikka: Tampere, verkko-opiskelua.
Hinta: 625 € / vuosi, 350 € / puoli vuotta (sis. lähi- ja verkko-opetuksen), 50 € / yksittäinen ilta (ei sisällä verkko-opetusta).
Huumorin & Satiirin Symposiumin ajalta peritään täysihoitomaksu 90 €/2 hh ja 140 €/1 hh/ pe – su (opetuksesta ei eri maksua).
Peruminen: Ilmaista 2 vkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen 50 % kurssimaksusta.
Hakuaika: 9.10.2017 mennessä
Koulutusaika: 23.10.2017 - 31.5.2018

Koulutusinfo

Vapaa kirjoittajakoulu, proosan kirjoitus

Verkko-opiskelu
Lähiopetus: Tampere

Opettaja: Harri István Mäki