innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Studio Orfeus 2018 - 2019
Kirjailijuuteen valmentava monimuotolinja

  • Haku 15.9.2018
    mennessä
  • Koulutusaika
    1.10.2018 - 30.6.2019

Mediassa usein toistuu väite, että Oriveden Opiston koulutus on "Suomen paras kirjailijakoulu". Se pitää jatkossakin paikkansa, mutta oletko jo kuullut uutiset? Kaikki taideaineiden ja pelialan koulutuksemme siirtyvät kesällä Tampereelle. Perinteikästä, taattua Oriveden Opisto -laatua, uusissa tiloissa – tutustu ja tule mukaan!

Ammatillista tai korkea-asteen kirjailijakoulua ei Suomessa vielä ole. Vapaan sivistystyön alalla Ahlmanin Oriveden Opistolla on Studio Orfeus, jossa voi päätoimisesti, jopa usean vuoden ajan, valmentautua kirjailijuuteen ja hioa oman kaunokirjallisen teoksensa käsikirjoitusta kohti julkaisukelpoisuutta.
Studio Orfeus on tarkoitettu kirjailijaksi, käsikirjoittajaksi tai muuhun free lance -kirjoittajan työhön tähtääville. Se on vapaatavoitteinen sanataidekoulu, jossa voi suorittaa kaksi- tai kolmivuotisen diplomin.

Tavoite:
Osallistuja kehittää opintovuoden aikana romaaniaan, novellikokoelmaansa, runokokoelmaansa, käsikirjoitustansa tai muuta teostaan siten, että sitä voitaisiin tarjota julkaisua / tuotantoa varten.

Haku:
Koulutukseen otetaan 10 - 15 fiktiivisen tai faktapohjaisen sanataiteen luomisesta vakavasti kiinnostunutta aikuista. Etusijalla valinnassa ovat ne, joilla on opintojen alkaessa kokonainen tai lähes kokonainen versio omasta fiktiivisestä tai faktapohjaisesta teoksesta, käsikirjoituksesta tai tekstikokoelmasta.
Hakulomakkeeseen hakijan tulee liittää esittely itsestään, tavoitteistaan alalla ja aiemmista kirjoittamisen opinnoistaan, viimeisin koulutodistus sekä näyteteksti(t): oman teoksen käsikirjoituksen synopsis / kokonaissuunnitelma sekä teoksen alku ja loppujakso. Opiskelun alkaessa jokainen tuo oman teoksen senhetkisen kokonaisversion mukanaan.
Alaikäraja on 18 v.

Kuvaus:
Studio Orfeus on monimuotokoulutusta, jossa opiskellaan pääasiassa kotoa käsin. Koulutukseen saa opintotukea, koska se on kokopäiväkoulutusta, joka sisältää monimuoto-opintoja 40 t / vk eli väh. 3 ov / 5 - 6 op kuukaudessa.
Koulutuksen lähiopetusosuus sisältää 9 kurssiviikonloppua Tampereella (á 15 tuntia). Vkl-opinnot aloitetaan perjantaisin klo 18 ja la - su klo 9.00. Sunnuntaisin vkl-opinnot päätetään klo 14. Lähiopetuksen tarkka aikataulu ilm. myöhemmin.
Koulutuksen kokopäivätoiminen etäopiskeluosuus (ma - pe) sisältää kirjoitustehtäviä, joilla opiskelija kehittää omaa teostaan / käsikirjoitustaan. Opettajat voivat antaa suoritettaviksi myös muita tehtäviä, kuten kurssiviikonloppujen ennakkotehtäviä. Lisäksi jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta säännöllisesti. Lukuvuoden päättyessä jokainen saa tiiviin kirjallisen palautteen valmistuvasta työnäytteestään.
Opiskelijoilla on oikeus osallistua maksutta Huumorin & Satiirin Symposiumin ohjelmaan, kirjailija- ja taiteilijavierailuihin sekä muihin opiston järjestämiin julkisiin yleisöluentoihin, mikäli sellaisia opintovuonna järjestetään.
Koulutus ei ole ammatillista eikä korkea-asteen koulutusta vaan vapaan sivistystyön lain alaista koulutusta.

Hinta:
Lukuvuosimaksu ajalta 1.10.2018 – 30.6.2019 on 3500 euroa (sis. opetuksen ja oppimateriaalit).
Kurssin laajuus riittää opintotukeen.
Koulutus ei edellytä asumista Tampereella, mutta lähijaksojen viikonloppuina voi halutessaan varata opistolta 9 vkl:n majoitukset (2 hh, pe - su) pakettihintaan 360 euroa.
Arkisin opiston asuntolapaikat on varattu niille, jotka opiskelevat opiston linjojen lähiopetuksessa koko viikon ajan. Monimuotokurssin opiskelija voi päästä opistolle kokoaikaisesti asumaan, jos on vapaita huoneita. Majoitus- ja ruokailupaketin hinta on tällöin sama kuin kirjoittajalinjan opiskelijoilla.

Koulutusinfo

Studio Orfeus

Ahlman
Oriveden Opisto

Pääsyvaatimus
18 vuoden ikä