innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Studio Orfeus 2017 - 2018
Kirjailijuuteen valmentava monimuotolinja

  • Haku 16.9.2017 mennessä
  • Koulutusaika 1.10.2017 - 31.6.2018

Mediassa usein toistuu väite, että Orivedellä on "Suomen paras kirjailijakoulu". Ammatillista tai korkea-asteen kirjailijakoulua ei Suomessa vielä ole. Vapaan sivistystyön alalla Ahlmanin Oriveden Opistolla on Studio Orfeus, jossa voi päätoimisesti, jopa usean vuoden ajan, valmentautua kirjailijuuteen ja hioa oman kaunokirjallisen teoksensa käsikirjoitusta kohti julkaisukelpoisuutta.
Studio Orfeus on tarkoitettu kirjailijaksi, käsikirjoittajaksi tai muuhun free lance -kirjoittajan työhön tähtääville. Se on vapaatavoitteinen sanataidekoulu, jossa voi suorittaa kaksi- tai kolmivuotisen diplomin.

Tavoite:
Osallistuja kehittää opintovuoden aikana romaaniaan, novellikokoelmaansa, runokokoelmaansa, käsikirjoitustansa tai muuta teostaan siten, että sitä voitaisiin tarjota julkaisua / tuotantoa varten.

Haku:
Koulutukseen otetaan 10 - 15 fiktiivisen tai faktapohjaisen sanataiteen luomisesta vakavasti kiinnostunutta aikuista. Etusijalla valinnassa ovat ne, joilla on opintojen alkaessa kokonainen tai lähes kokonainen versio omasta fiktiivisestä tai faktapohjaisesta teoksesta, käsikirjoituksesta tai tekstikokoelmasta.
Hakulomakkeeseen hakijan tulee liittää esittely itsestään, tavoitteistaan alalla ja aiemmista kirjoittamisen opinnoistaan, viimeisin koulutodistus sekä näyteteksti(t): oman teoksen käsikirjoituksen synopsis / kokonaissuunnitelma sekä teoksen alku ja loppujakso. Opiskelun alkaessa jokainen tuo oman teoksen senhetkisen kokonaisversion mukanaan.
Alaikäraja on 18 v.

Kuvaus:
Studio Orfeus on monimuotokoulutusta, jossa opiskellaan pääasiassa kotoa käsin. Koulutukseen saa opintotukea, koska se on kokopäiväkoulutusta, joka sisältää monimuoto-opintoja 40 t / vk eli väh. 3 ov / 5 - 6 op kuukaudessa.
Koulutuksen lähiopetusosuus sisältää 9 kurssiviikonloppua Oriveden Opistossa (á 15 tuntia). Vkl-opinnot aloitetaan perjantaisin klo 18 ja la - su klo 9.00. Sunnuntaisin vkl-opinnot päätetään klo 14.
Lähiopetuksen aikataulu: 13. – 15.10., 17. – 19.11. ja 8. – 10.12.2017 sekä 12. – 14.1., 16. – 18.2., 9. – 11.3., 13. – 15.4. ja 4. – 6.5.2018. Lisäksi yksi viikonloppu elokuussa 2018.

Koulutuksen kokopäivätoiminen etäopiskeluosuus (ma - pe) sisältää kirjoitustehtäviä, joilla opiskelija kehittää omaa teostaan / käsikirjoitustaan. Opettajat voivat antaa suoritettaviksi myös muita tehtäviä, kuten kurssiviikonloppujen ennakkotehtäviä. Lisäksi jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta keskimäärin 1 t / vk (37 tuntia / lukuvuosi). Lukuvuoden päättyessä jokainen saa tiiviin kirjallisen palautteen valmistuvasta työnäytteestään.
Opiskelijoilla on oikeus osallistua maksutta opiston kulttuuritapahtumien (kuten Huumorin & Satiirin Symposiumin) ohjelmaan, kirjailija- ja taiteilijavierailuihin sekä muihin opiston järjestämiin yleisöluentoihin, mikäli sellaisia opintovuonna järjestetään.
Koulutus ei ole ammatillista eikä korkea-asteen koulutusta vaan vapaan sivistystyön lain alaista koulutusta.

Hinta:
Lukuvuosimaksu ajalta 1.9.2017 – 31.5.2018 on 3500 euroa (sis. opetuksen ja oppimateriaalit).
Kurssin laajuus riittää opintotukeen.
Koulutus ei edellytä asumista Orivedellä, mutta lähijaksojen viikonloppuina voi halutessaan varata opistolta 9 vkl:n majoitukset (1 hh, pe - su) pakettihintaan 320 euroa.
Arkisin opiston asuntolapaikat on varattu niille, jotka opiskelevat opiston linjojen lähiopetuksessa koko viikon ajan. Monimuotokurssin opiskelija voi päästä opistolle kokoaikaisesti asumaan, jos on vapaita huoneita. Majoitus- ja ruokailupaketin hinta on tällöin sama kuin kirjoittajalinjan opiskelijoilla.

Koulutusinfo

Studio Orfeus

Oriveden Opisto

Pääsyvaatimus
18 vuoden ikä