innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Selkokirjoittamisen kurssi - Ari Sainio ja Eliisa Uotila

  • Ilmoittautuminen 25.5.2018 mennessä 
  • Kurssiaika 11. - 13.6.2018

Kuvaus
Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Kirjoitamme kurssilla erilaisia selkotekstejä. Käymme läpi kaunokirjallisen selkotekstin kuten selkonovellin ja selkorunon kirjoittamista. Tutustumme myös selkokielisten tietotekstien kirjoitusprosessiin. Voit kokeilla kurssilla eri tekstilajeja tai valita tietyn tekstilajin, jossa tahdot selkokirjoittajana kehittyä. Saat palautetta kirjoittamisesta opettajilta ja toisilta kurssilaisilta.
Perehdymme kurssilla selkokielen yleisiin kirjoitusohjeisiin ja tekstilajiohjeisiin. Tutustumme selkokielen eri käyttäjäryhmiin sekä selkokieliseen kirjallisuuteen ja muihin selkoaineistoihin. Puhumme myös selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta ja tutustumme selkoilmaisuun verkossa.

Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2014) mukaan noin puoli miljoonaa suomalaista tarvitsee selkokieltä.

Ennakkotehtävä
Kirjoita selkokielinen teksti aiheesta / otsikolla kohtaaminen. Tekstilaji on vapaa, tekstin enimmäispituus on viisi arkkia. Lähetä tehtävä sp. eliisa.uotila@kvl.fi viimeistään 31.5.2018.

Kohderyhmä Kurssi on tarkoitettu selkokielisen tieto- tai kaunokirjan kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Opettajat Selkokirjailija Ari Sainio ja Selkokeskuksen suunnittelija Eliisa Uotila.

Aika 11. - 13.6.2018

Paikka Ahlman Hallilantie 24 Tampere

Kurssimaksu

  • 270 € sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa huoneista on suihku- ja wc-tilat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita. 1hh-lisä on 35€/ yö.
  • 210 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Oriveden Opiston kesäkurssille. www.ahlman.fi/majoituspalvelut
Kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi voidaan ottaa joitakin halukkaita jonoon.
Kurssikutsu lähetetään sähköpostina viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen 25.5.2018 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätietoja
orivedenopisto@ahlman.fi
Lisätietoa kurssin sisällöstä eliisa.uotila@kvl.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Selkokirjoittamisen kurssi

Opettajina
Ari Sainio ja
Eliisa Uotila

Ahlman Tampere