innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Selkokirjoittamisen kurssi - Ari Sainio ja Eliisa Uotila

  • Ilmoittautuminen 24.5.2017 mennessä 
  • Kurssiaika 12. - 14.6.2017

Kuvaus
Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Kirjoitamme kurssilla erilaisia selkotekstejä. Käymme läpi kaunokirjallisen selkotekstin kuten selkonovellin ja selkorunon kirjoittamista. Tutustumme myös selkokielisten tietotekstien kirjoitusprosessiin. Voit kokeilla kurssilla eri tekstilajeja tai valita tietyn tekstilajin, jossa tahdot selkokirjoittajana kehittyä. Saat palautetta kirjoittamisesta opettajilta ja toisilta kurssilaisilta.
Perehdymme kurssilla selkokielen yleisiin kirjoitusohjeisiin ja tekstilajiohjeisiin. Tutustumme selkokielen eri käyttäjäryhmiin sekä selkokieliseen kirjallisuuteen ja muihin selkoaineistoihin. Puhumme myös selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta ja tutustumme selkoilmaisuun verkossa.
Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, jonka aiheena on itsenäisyyden juhlavuosi. Kirjoita teemasta selkokielinen kauno- tai tietokirjallinen teksti, jonka enimmäispituus on viisi arkkia. Ennakkotehtvä palautetaan Eliisa Uotilalle, eliisa.uotila@kvl.fi. Viimeinen palautuspäivä on 29.5.2017.

Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2014) mukaan noin puoli miljoonaa suomalaista tarvitsee selkokieltä.

Kohderyhmä Kurssi on tarkoitettu selkokielisen tieto- tai kaunokirjan kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Opettajat Selkokirjailija Ari Sainio ja Selkokeskuksen suunnittelija Eliisa Uotila.

Aika 12. - 14.6.2017

Paikka Oriveden Opisto, Koulutie 5, Orivesi

Hinta
Kurssimaksuun 270 € sisältyy opetus ja täysihoito (majoitus 2hh ja ruokailut: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 25 €/ yö.

Yleistä
Kursseille otetaan enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi voidaan ottaa joitakin halukkaita jonoon.
Kurssikutsu lähetetään sähköpostina viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen 24.5.2017 mennessä

Lisätietoja
orivedenopisto@ahlman.fi
Vaihde (03) 3399 2500

Peruutusehdot
Kurssi-ilmoittautumisen peruminen on mahdollista 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Myöhemmistä peruutuksista peritään puolet kurssimaksusta.

Kurssi-info

Selkokirjoittamisen kurssi

Opettajina
Ari Sainio ja
Eliisa Uotila

Oriveden Opisto