innerftlogo
  • Twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Puutarha - Floristiikka

ala_puutarha (1).jpg

Puutarha- ja floristiikka-ala tarjoaa monenlaisia tehtäviä sekä viheralalla että kukka ja puutarhakaupan alalla. Jos olet kiinnostunut viheralueiden rakentamisesta ja hoidosta, kukkasidonnasta, pihasuunnittelusta tai puutarhakaupassa työskentelystä. Katso lisää ja hae meille!

Puutarha- ja floristiikka-alan tutkintoihin johtavia koulutuksia on Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa Tampereen yksikössä järjestetty vuodesta 2003. Puutarha-alan kurssitoimintaa yli 110 vuotiaassa oppilaitoksessa on ollut kautta aikojen.  Ahlmanin maamies- ja emäntäkoulu aloitti toimintansa 10.10.1904, josta lähtien Ahlman on tarjonnut puutarha-alan koulutusta Tällä hetkellä Ahlmanin puutarha- ja floristiikka-alan koulutustarjonta kattaa puutarhurin ja floristin koulutukset. Lisäksi tarjontaamme kuuluvat kurssit harrastajille ja täydennyskoulutukset ammattilaisille sekä Tampereella että Orivedellä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston laajat ja historialliset puistot, molemmissa yksiköissä, tarjoavat innostavat ympäristöt puutarha-alan opiskeluun.  Kukka- ja puutarhakaupan sekä floristiikan opiskelijoille valmistui 2012 uudet käytännölliset sekä modernit kukkasidonnan opetustilat. Näitä täydentää mm. Kukkakioski Omenan Kukka, Pirkanmaan Perinnepiha, somistusluokka, kivityötila, dialogiluokka Ansari sekä monet muut kutsuvat oppimisympäristömme. Oppilaitos tekee myös tiivistä yhteistyötä myös puutarha- ja floristiikka-alan yritysten ja ammattilaisten kanssa mm. tutkintotilaisuuksien ja työssäoppimisten myötä.

Omatoimisuus, vuorovaikutustaidot, halu kehittyä ja haastaa itseään, uskallus ja rohkeus kokeilla erilaisia asioita sekä innostunut asenne – nämä ominaisuudet ovat avainasemassa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa opiskeltaessa. Vastuunotto omista opinnoista ja niiden etenemisestä vaatii opiskelijalta sitoutumista ja itsekuria, mutta antaa myös paljon. 

 

KOULUTUS
PAIKKAKUNTA
HINTA
AJANKOHTA
 
Luonnonyrttipoimija Tampere TUTUSTU
Puutarhatalouden perustutkinto, kukka- ja puutarhakaupan osaamisala, puutarhuri Tampere 14.08.2017 - 19.06.2019 TUTUSTU
Puutarhatalouden perustutkinto, viheralan osaamisala, puutarhuri Tampere 14.08.2017 - 19.06.2019 TUTUSTU
Floristin ammattitutkintoon valmistava koulutus Tampere 400€ / lukukausi 29.08.2017 - 22.02.2019 TUTUSTU