innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Rohkaise ihmisesi kasvuun - Osallistamisen oppimisleiri

 • Ilmoittautuminen
  20.3.2019 mennessä
 • Koulutusaika
  11. - 13.4.2019

 

 • Kuinka innostamme ihmiset kasvamaan yhdessä?
 • Miten luomme tilan yhteiselle ajattelulle? Millaisia keinoja tarvitsemme?
 • Miten ja mitä varten meidän organisaatiomme oppii?

Ihmiset haluavat vaikuttaa siihen, millaisessa organisaatiossa he työskentelevät ja miten he toteuttavat itseään työssään. Arvojen ja tulevaisuuden kuvan on kohdattava ja kosketettava meitä kaikkia henkilökohtaisesti. Siksi tarvitsemme kohtaamisosaamista sekä työkaluja uuden ajattelun synnyttämiseen, kirkastamiseen ja mallintamiseen.

Osallistamisen oppimisleirillä saat työkaluja, menetelmiä ja aikaa ajatella yhdessä niitä asioita, joita juuri nyt on tärkeää ajatella. Rohkaistut rohkaisemaan omia ihmisiäsi kasvamaan yhdessä.

 

Miksi osallistamisen osaamista tarvitaan juuri nyt?
Olemme kaikki vastuussa omasta ja toistemme oppimisesta. Siksi opitun jakaminen organisaatiossa on erityisen tärkeää. Osallistamisen keinoin luomme organisaatioihin mielekkäitä tapoja luoda uudenlaista toimintakulttuuria, jossa opimme yhdessä nopeammin ja hauskemmin.

 

Millainen oppimisleiri on?
Leiri on kohtaamiselämys. Sinä osallistut ohjelman ja leirin rakenteiden luomiseen ja opit käyttämään osaamistasi omassa ympäristössäsi. Lupaamme, että oppiminen yhdessä toisten kanssa on hauskaa!
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen periaattein. Kaikki opettavat kaikkia periaatteella "kun minä osaan, sinäkin osaat". Saat työkalupakkiisi uusia osallistamisen keinoja, oppimismuotoilun, fasilitoinnin ja visuaalisen fasilitoinnin menetelmiä ja työkaluja. Tule iloisella ja avoimella mielellä. Ota reppuusi villasukat, mukava muistikirja ja kaikki oma osaamisesi!

 

Keitä leirille toivotaan mukaan?
Osallistamisen oppimisleiri sopii kaikille, joiden tehtävänä on saada ihmiset osallistumaan oman työnsä tai elämänsä kehittämiseen. Mukaan toivotaan opettajia ja esimiehiä, organisaatioiden kehittäjiä, henkilöstöjohtajia, johtoryhmiä, joukkueiden valmentaja…

 

Valmentajatiimi


Maija Kotamäki
Visuaalinen fasilitaattori, valmentaja
Mukamas Learning Design Oy

Maija on kokenut ja asiakaskeskeinen visuaalinen fasilitaattori ja todellinen visuaalisen ajattelun taituri. Hän nauttii visuaalisesta työskentelystä, piirustelusta ja prosessien mallintamisesta osallistujien kanssa. Maija luo selkeyttä monimutkaisiin ja kompleksisiin toimintaympäristöihin. Systeemi- ja muotoiluajattelu ovat lähellä hänen sydäntään. Loogisen ajattelun tueksi hän tuo mukanaan reilun annoksen luovuutta, huumoria ja kirkkaita värejä!

Maija on valmistunut Tiimiakatemiasta (tradenomi, JAMK) ja kouluttautuu jatkuvasti jatko-opinnoissa (mm. Art of Hosting, Tiimimestari).

 

Vilma Mutka
Valmentaja, fasilitaattori, toimitusjohtaja
Mukamas Learning Design Oy | Co-Founder of Learning Hub

Vilman missio on luoda ketterämpää oppimisen kulttuuria ja merkityksellisempää (työ)elämää. Visiona on luoda oppimismuotoilun liike, movement! Vilman erikoisosaamista on innostaa ihmiset tekemään parhaansa, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Vuodesta 2009 lähtien hän on toiminut yrittäjänä. Valmentajan ja fasilitaattorin työssään Vilma on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi yhdistettynä kokeiluihin tuottaa parasta tulosta kehittämisessä. Hän myös kouluttaa fasilitointitaitoja ja oppimismuotoiluajattelua.

Vilman oppimiskäsitys sai vankan pohjan Tiimiakatemiasta (tradenomi, JAMK). Hän on opiskellut Master of Business –tutkinnon Victoria Universityssä Melbournessa ja päivittää osaamistaan mm. ammatillisen opettajan opinnoilla (JAOKK/JAMK).

 

Minna Erkko
Yrittäjyysvalmentaja, tiimivalmentaja
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Mintun sydäntä lähellä ovat tiimioppiminen, tiimivalmentajuus ja tiimiyrittäjyys. Hän on valmentanut lähes 20 ammatillisten opettajien ja yrittäjien tiimivalmentaja -ryhmää (Tiimimestari). Minttu syttyy uuden synnyttämisestä, ideoinnista ja kehittämisestä. Näitä töitä hän on saanut tehdä vuodesta 2002 valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kehittämishankkeissa. Kädet savessa hän innostuu myös viemään ideoita käytäntöön yhdessä muiden kanssa.

Minttu on tradenomi (YAMK, TAMK, Proakatemia) sekä Tiimiakatemian aikuiskoulutuksen kasvatti. Muotoilualan opinnot auttavat prosessien ja projektien ajattelussa.

 

Terttu Siekkinen
Kieltenopettaja FM, ammatillinen erityisopettaja, näyttötutkintomestari
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Tertun mieliaiheita ovat kieltenopetuksen lisäksi luova kirjoittaminen ja draama sekä kuoroharrastus. Hän on toiminut opettajana yli kaksikymmentä vuotta, joista viimeisimmät 15 vuotta Ahlmanilla. Yläasteiden, lukioiden, kauppaopiston sekä kansalaisopistojen maailma on ollut pitkä työpolku ja hieno kokemus, mutta Ahlmanin ruohonjuuritason toiminta, elämyksellinen läsnäolo, toisista välittäminen ja tekemisen meininki ovat tehneet pysyvän sijan hänen sydämeensä. Luottamusmiehen 15 vuotta kestänyt toimi ja sen moninaiset tehtävät ovat nekin luoneet hyvän käsityksen ihmisten välisen vuorovaikutuksen eri vivahteista ja hyvän positiivisen hengen merkityksestä kaikessa tekemisessä. Jatkuvan kasvun tiellä mennään ilolla eteenpäin yhdessä muiden kanssa.

 

Aikataulu torstai 11.4.2019 klo 11.30 (lounas) – lauantai 13.4.2019 klo 14.30

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Hinta
514 €/hlö (alv 0%) sisältää:

 • kolmen päivän koulutuksen ja materiaalin
 • majoituksen Ahlmanin Kartanossa (2 tai 3 hengen huoneessa, 2 yötä)
 • ruokailut Opiskelijaravintola Kapustassa ja Ravintola Annassa (to: lounas, päivällinen, iltapala & pe: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala & la: aamiainen, lounas, kahvit)
 • saunan ja paljun käytön perjantain illanvieton yhteydessä.

Yhden hengen huoneen lisähinta on 35 €/hlö (alv 0%). Yhden hengen huoneita on rajoitetusti. Pyrimme noudattamaan majoitustoiveita, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Koulutuksen hinta ilman ruokailuja ja majoitusta on 450 €/hlö (alv 0%).

Majoitusvaraukset Ahlmanin Kartanolta: kartano(at)ahlman.fi tai 041 514 4617.

Lisätietoja
Minna Erkko: minna.erkko(at)ahlman.fi tai 040 5667 854
Vilma Mutka: vilma.mutka(at)mukamas.fi tai 040 5050 216

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutamme 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme koko kurssin hinnan, samoin jos keskeytät kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), perimme toimistomaksun 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Ahlman, Tampere

Osallistamisen oppimisleiri