innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Opiskelijan etuudet

Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa ja lukiossa opiskeleville. Koulumatkatukea voi saada, kun koulumatkan pituus on vähintään 10 km/suunta lyhimmän autoreitin mukaan. Tarkemmat tiedot koulumatkatuen myöntämisperusteista saa osoitteesta www.kela.fi. Myös opintotoimisto neuvoo opintotukiasioissa.

Koulumatkatukilipun saa myös Tampereen matkakortille. Tampereen seudun joukkoliikenteestä vyöhykkeet A, B, C, D, E ja F (Tampere, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Kangasala, Vesilahti ja Ylöjärvi) ovat oikeutettuja koulumatkatukilippuun.

Palauta täytetty koulumatkatukilomake opintotoimistoon. Lue eri lipuista ja niiden myöntämisperusteista:

 Opintojen rahoitus

Opintotuki

Opiskelijana voit hakea Kelan myöntämiä opintososiaalisia etuja turvaamaan toimeentuloasi opintojesi ajalle.
Opintotukeen kuuluvat:

  • opintoraha
  • opintolainan valtiontakaus
  • asumislisä (Suomessa kansanopistossa opiskelevat, jotka opiskelevat maksullisella linjalla ja asuvat oppilaitoksen asuntolassa)
Tarkemmat tiedot opintotuen myöntämisperusteista saa osoitteesta www.kela.fi. Myös opintotoimisto neuvoo opintotukiasioissa.

Kela suosittelee opintotukihakemuksen täyttämistä sähköisesti osoitteessa www.kela.fi/opintotuki_nain-haet. Paperilomakkeen voi täyttää myös opintotoimistossa, jossa autetaan sen täyttämisessä.

Aikuiskoulutustuki

Jos olet ollut työelämässä yhteensä vähintään 8 vuotta ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden, voit olla oikeutettu aikuiskoulutustukeen: Koulutusrahasto

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella (TE-toimiston koulutustuki)

Jos olet yli 25-vuotias ja ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon, voit saada työttömyysetuutta opiskelun ajalta. Tarkemmat tiedot omaehtoisesta opiskelusta työttömyysetuudella.

Ruokailu

Perustutkinnoissa opiskelevilla on oikeus maksuttomaan lounaaseen Opiskelijaravintola Kapustassa.

Kun ruokailet Opiskelijaravintola Kapustassa, esitä joko SAKKIN kuvallinen opiskelijakortti tai opintotoimistosta saatava kuvallinen opiskelijakortti (5 €). Työ-/päivystysvuoroja tekevien opiskelijoiden on mahdollisuus saada myös toinen ilmainen ateria päivän aikana.

Koulutukseen kuuluvan palkattoman työssäoppimisen ajalta opiskelijalle korvataan ruokaraha (3,20 €/pvä). Työssäoppimispaikka voi laskuttaa myös ateriat suoraan oppilaitokselta. Monimuoto-opiskelijat eivät ole oikeutettuja tähän korvaukseen.

Asuminen

Oriveden Opistossa opiskelijat voivat asua oppilaitoksen asuntolassa. Lue lisää täältä.

Yleinen asumistuki

Opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017 alkaen. Lisätietoja: www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Opiskelijakortit

Opintotoimistosta saa kuvallisen opiskelijakortin, jolla perustutkinto-opiskelija saa ilmaisen lounaan Opiskelijaravintola Kapustassa. Kortin hinta on 5 €. Myös SAKKI-korttia näytämällä saa maksuttoman lounaan.

SAKKI-opiskelijakortti

Matkahuollon ja VR:n opiskelijakortti

VR:n ja Matkahuollon yhteistä opiskelijakorttia ei myydä 1.6.2016 alkaen. Matkahuollon kautta hankitut opiskelijakortit kelpaavat VR:n junissa.