innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Suomenkarjan vasikan nahan parkkaus -työpaja

 • Ilmoittautuminen
  16.5.2019 mennessä
 • Kurssiaika 6.- 9.6.2019
  ja 27.-30.6.2019

 

Suomenkarjan vuodat

Kuvaus
Tervetuloa parkkaamaan luonnon parkkiaineilla (kasvi- ja rasvaparkit) oma, uniikki suomenkarjan vasikan vuota! Käsiteltävät vuodat ovat valmiiksi suolattu ja tarjolla olevat nahat vaihtelevat saatavuuden mukaan (länsisuomenkarja ruskea, itäsuomenkarja ruskea-valkoinen, pohjoissuomenkarja valkoinen-mustavalkoinen). Vuodan koko n. 1 neliömetri.

Kouluttaja nahkuri ja valjasseppä Mica Susijärvi

Aika 6.-9.6. ja 27.-30.6.2019. To-pe 17-21 ja la-su 8:30-17

Paikka Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Kurssimaksu
Laskutamme kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 • 450 € sis. opetus ja suolattu raakavuota. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa nahkatyöpajaan.

Ilmoittautuminen 23.5.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella

Yleistä
Ota mukaan omat saappaat, kumihanskat ja likaantumista sietävät vaatteet. Käytettävät materiaalit ovat myrkyttömiä, mutta kädet voivat värjäytyä. Kurssille osallistuvan tulee olla fyysisesti riittävässä kunnossa työstämään nahan käsin. Nostamisessa ja vuodan kiristämisessä avustetaan! Ota yhteyttä, mikäli haluat työstää omaa materiaalia.

Parkkiainetta voi kerätä itse luonnosta (kysythän luvan maanomistajalta!), keräys onnistuu etukäteen lähetettävien ohjeiden avulla kurssiin saakka. Mikäli et halua tai pysty keräämään itse parkkiaineita, materiaalia voi ostaa kouluttajalta. Myös aivoilla parkitseminen on mahdollista.

Koulutus on rytmitetty niin, että ensimmäisellä jaksolla käydään läpi teoriaosuus sekä puhdistetaan nahat ja levitetään parkkiaineet. Toisella kerralla jatketaan parkkausprosessia ja pestään sekä viimeistellään nahat.

Kursseille otetaan enintään 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi voidaan ottaa joitakin halukkaita jonoon. Kurssi toistetaan ennen koulujen alkua, jos varasijoille ilmoittautuneita on riittävästi.

Kurssikutsu lähetetään sähköpostiin viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Riitta Niiranen, Kasvua suomenkarjasta -hanke. riitta.niiranen@ahlman.fi tai 0505 707 505.

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Suomenkarjan vasikan nahan parkkaus

Opettajana
Mica Susijärvi

Ahlman Tampere