innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Medialle

15.08.2017

Ahlman mukana Löydä sun juttu-hankkeessa

  • 0

Valmentavan opettajuuden ja oppivan organisaation polkua ammatillisen koulutuksen edelläkävijöiksi.

Ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan 2018 ja sen tuoma muutos tuulettaa koko ammatillisen koulutuksen. Reformi muuttaa niin tutkintojen rakenteen, rahoituksen, järjestäjärakenteen kuin toteuttamismuodotkin. Ennen kaikkea se haastaa opettajuuden ja opettamisen tavat. Se edellyttää opettajan roolin muuttumista tiedonjakajasta oppimisen ohjaamiseen osaajaksi – valmentavaksi opettajaksi. Opettajan edellytetään toimivan yhteistyössä oppijoiden, opettajatiimin ja ulkoisten kumppaneiden kanssa. Artikkelissa kuvataan valmentavan opettajuuden valmennusmallin prosessia sekä opettajien kokemuksia valmennuksen aikana. Valmennusmalli pilotoitiin osana TAMKin toteuttamaa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Löydä sun juttu -hanketta.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan tästä

Kirjoittaja: Tarja Tittonen, TtM, lehtori, valmentaja ja projektipäällikkö Löydä sun juttu-hankkeessa, Terveys- ja sosiaalipalvelut, TAMK,  etunimi.sukunimi@tamk.fi

0 kommenttia
20.09.2016

Lehdistötiedote 20.9.2016

Ahlmanin koulun Säätiön hallitus on kokouksessaan 19.9. päättänyt keskittää Säätiön ammatillisen ja vapaan sivistystyön opetustoiminnan Tampereen kampukselle syksyyn 2018 mennessä. Päätöksen taustalla ovat koulutukseen kohdistuvat rahoitusleikkaukset sekä niistä seuraava tarve tehostaa toimintaa ja leikata kustannuksia. Ratkaisun tavoitteena on mahdollistaa opetustoiminnan jatkuminen aiemmassa laajuudessaan ja turvata henkilöstön työpaikat.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Timo Jaakkola, p. 0400 732 145
hallituksen puheenjohtaja Heidi Tanhua, p. 0400 189 080