innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Medialle

02.03.2017

Oriveden Opiston kesäkurssit Orivedellä ja Ahlmanilla Tampereella

  • 813

Ahlmanin Oriveden Opiston kesän 2017 kursseilla kohtaavat jälleen laulajat, soittajat, kirjoittajat ja kuvataiteen harrastajat ja näitä taitoja työssään tarvitsevat. Luovan hyvinvoinnin kurssisarja tarjoaa uusia elämyksiä.

Kesä aloitetaan perinteisesti Klemetti-Opiston musiikkikursseilla Oriveden Opistolla 5. - 21.6. Nuorison orkesterikurssi, NOK 5. - 11.6. kokoaa yhteen nuoria orkesterisoittajia ympäri Suomea syventämään osaamistaan orkesterisoitossa ja saamaan inspiroivaa opetusta omissa instrumenteissaan huippuopettajien johdolla. Ensi kesänä NOK toteutaan uudella konseptilla. Pääpaino on orkesteri- ja ensemblesoiton yhtenäisyydessä ja yhteissoiton ilossa.
Pienemmille soittajille on lauantaina 11.6. PikkuNokki -minimusiikkileiri. Päivän aikana pääsee kokeilemaan orkesterisoittoa PikkuNokin filharmonikkojen rivissä ja sinfoniaorkesterin johtamista kapellimestarin opastuksella.

Kuoronjohtokurssit ottavat varaslähdön ja alkavat jo maalis-huhtikuun vaihteessa perehdyttävällä viikonloppujaksolla. Kesäkuussa peruskurssi sekä D- ja C-kurssit jatkuvat 12. - 21.6. Kuoronjohto D- ja C-kurssit järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Avoin yliopisto kanssa.

Samaan aikaan musiikkikurssien kanssa voit opiskella Valokuvauksen perusteita 12. - 15.6. tai osallistua kirjoittajakursseillemme 5. - 17.6. Ennen juhannusta tarjolla on runopajaa, draamahulluttelua, tietoista kirjoittamista, esseetä, elokuva-analyysia, selkokirjoittamista, kustannustoimittajan työpajaa...

Luovan hyvinvoinnin kurssit antavat aina uuden oman mausteensa kurssikesäämme. Oriveden Opistolla kesäkuussa voit keskittyä hetkeksi ajattelemaan aivojasi ja miettimään muistiasi tai joogaamaan ja tutkimaan hengitystäsi. Luovan kudonnan -kurssilla yhdistetään taide ja perinteiset kädentaidot.

Juhannuksen jälkeen kurssit siirtyvät Tampereelle Ahlmanin tilan kauniisiin maisemiin. Tila on vain viisi kilometriä Tampereen kaupungin keskustasta. Paikalle on helppo tulla niin bussilla kuin omalla kyydillä.

Kirjoittajakurssit jatkuvat 26.6. - 5.8.: proosasta scifiin, runosta dekkareihin, novelleja, filosofista kirjoittamista ja vaikka mitä! Jokainen kirjoittamisesta kiinnostunut löytää varmasti itselleen sopivan kurssin.

Kuvataidekesän kursseilla 26.6. - 29.7. voit tarttua pensseliin, kameraan tai vaikkapa kirveeseen ja puukkoon! Veistele ihmisen kuva puusta, valokuvaa henkilöitä erilaisissa miljöissä, pohdi tyyliä, tapoja ja erilaisia tekniikoita kuvallisessa ilmaisussa.

Heinäkuun lopussa ilakoidaan kesän lämmössä, kun opetellaan katsomaan asioita uusin silmin ja kuulemaan uusin korvin. Stand up -taitoja voi hyödyntää monenlaisissa tilanteissa.

Kesäkurssi on antoisa tapa viettää aktiivilomaa ja päivittää tietoja ja taitoja. Samalla voi nauttia kauniista, luovasta ympäristöstä ja mukavasta seurasta. Kurssimaksuun sisältyy opetus ja täysihoito. Halutessasi voit osallistua pelkkään opetukseen ja kulkea kurssilla kotoa tai vaikkapa mökiltä käsin.

TULE MUKAAN!

813 kommenttia
20.09.2016

Lehdistötiedote 20.9.2016

Ahlmanin koulun Säätiön hallitus on kokouksessaan 19.9. päättänyt keskittää Säätiön ammatillisen ja vapaan sivistystyön opetustoiminnan Tampereen kampukselle syksyyn 2018 mennessä. Päätöksen taustalla ovat koulutukseen kohdistuvat rahoitusleikkaukset sekä niistä seuraava tarve tehostaa toimintaa ja leikata kustannuksia. Ratkaisun tavoitteena on mahdollistaa opetustoiminnan jatkuminen aiemmassa laajuudessaan ja turvata henkilöstön työpaikat.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Timo Jaakkola, p. 0400 732 145
hallituksen puheenjohtaja Heidi Tanhua, p. 0400 189 080