innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Maitobaari

Maitobaari.jpg

Ahlmanin Maitobaarista voit ostaa aitoa suomenkarjan maitoa. Maitomme on täysin käsittelemätöntä; se on ainoastaan jäähdytetty lypsylämpimästä +3 -asteiseksi.

Ota mukaan oma astiasi. Emme mielellämme pakkaa maitoa pienisuisiin pulloihin eli astian suuaukon halkaisijan tulee olla yli 5 cm. Lehmänmaito säilyy ostohetkestä noin 5 vuorokautta, mikäli maitoa säilytetään alle 6 asteen lämpötilassa steriileissä astioissa.
Karjamme syö tavanomaisesti viljeltyjä suomalaisia rehuja. Lisätietoja saa maitobaarista!

Hinta: 1,50€ / litra, pullotus 0,50€ / litra
Maksutapa: Maksu Tilapuotiin. Maidon saa Maitobaarista kuittia vastaan.

MAITOBAARIN AUKIOLOAJAT

Ma - pe klo 17.30 - 18.15
Suljettu la-su ja kaikkina pyhäpäivinä sekä joulu-, uudenvuoden- ja juhannusaattona.

 

ANTIBIOOTTIEN KÄYTTÖ MAIDON- JA LIHANTUOTANNOSSA SUOMESSA

Naudoille ei saa käyttää antibioottia ennaltaehkäisevästi, vaan aina lääkärin määräyksestä sairauden hoitoon. Antibioottikuurin aikana on aina varoaika, jona aikana lääkityn eläimen maitoa ja lihaa ei luovuteta elintarvikkeeksi.

Naudalla pitää olla oikeus saada lääkitys sen sairastuessa. Lehmillä yleisin antibiootin käytön syy on utaretulehdus. Sairauksien hoidossa antibioottien rinnalla annetaan yleensä myös kipulääkitys. Lääkkeiden käyttöä valvotaan ja niiden käyttö pitää aina kirjata ylös eläinkohtaisiin kortteihin. Eläinlääkäri lähettää tiedot myös NASEVAan (nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä).

Suomi on yksi harvoista maista, jossa tuottaja itse vastaa hoidetun lehmän maidon antibioottivapaudesta. Tuottajat ovat jo n. 30 vuotta testanneet maidon antibioottivapauden hoidon jälkeisen varoajan päätyttyä. Testi tehtiin n. 25 vuotta T101-testi laitteella ja nykyisin Delvotest-laitteella. Samat laitteet ovat käytössä myös meijereillä.

Ota yhteyttä:

MAITOBAARI/NAVETTA
Hallilantie 24, Tampere
Päivystäjän tavoitat tarvittaessa numerosta 050 995 0094 (ma-pe 8.00-18.30)

Tutustu Ahlmanin maatilaan sekä Suomen alkuperäiskarjarotuihin!