innerftlogo
 • twitter
 • facebook
 • LinkedIn
 • youtube

Sanataiteen Päivät 2017:
Luovan kirjoittamisen Symposium

 • Tapahtuma: 17. - 19.11.2017
 • Ilmoittautumiset 6.11.2017 mennessä

Kuvaus
Sanataiteen Päivät 2017: Luovan Kirjoittamisen Symposiumissa keskitytään sanataiteeseen ja sen opetukseen. Teemana Minä/yhteisöni/yhteiskuntani. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Sanataideopetuksen seuran ja Jyväskylän avoimen yliopiston kirjallisuusoppiaineen kanssa. Tapahtuma on osa Suomi 100 -tapahtumien ketjua.

Rinnakkaistapahtuma Uuden Kirjan Symposium

Paikka Oriveden Opisto, Koulutie 5, Orivesi

Kohderyhmä Tapahtuma on kaikille kirjallisuudesta ja nykykulttuurista kiinnostuneille avoin valtakunnallinen kulttuuritapahtuma.

Juontajana Fil. lis. Reijo Virtanen

Ohjelma
Perjantai
16.30 - 17.30 Päivällinen

18.00 - 21.00 Kirjailijoiden esiintymiset

 • 18.15 - 19.30 Tietokirjailija, kielentutkija Vesa Heikkinen: Kirjallisuus politiikassa
 • 19.45 - 21.00 Kirjailija Jani Nieminen: Biginilandia

Lauantai
7.00 - 9.00 Aamiainen

9.00 - 11.30 Kirjailijoiden esiintymiset

 • 9.00 Kirjailija Peter Sandström: "Mitäs kioskinryöstäjä?" – autofiktiivisen kirjoittamisen haasteita
 • 10.15 Kirjailija Marjo Katriina Saarinen: Minät Kerrotussa huoneessa

11.30 - 12.15 Lounas

13.00 - 19.45 Työpajat (7 t lauantaina ja 3 t sunnuntaina)

 • Runominä - runo itseilmaisun kielenä ja keinona, ohjaajana sanataideopettaja Jenni Hurmerinta
 • Vanhaa, uutta ja lainattua - ja sinistä! Folklore-materiaalin hyödyntäminen metamodernismin aikakaudella -paja, ohjaajana sanataideopettja Reijo Virtanen
 • Kielestä kiinni runon keinoin! Paja perustuu Runoyhdistys Nihil Interitin Rikasta kieltä! -hankkeeseen, jossa neljän hengen runoilija - opettajatiimi on kehitellyt uudenlaisia tapoja opettaa kirjoittamista runon keinoja hyödyntäen. Ohjaajana viestinnän kouluttaja ja runoilija KTM Irina Javne ja kirjoitusviestinnän ja luovan kirjoittamisen opettaja FM Terhi Forssén
 • Sanataideopetuksen historia Suomessa - mitä se oli? Muistitietopaja kaikille sanataiteen ja luovan kirjoittamisen opetuksen ammattilaisille. Ohjaajana kirjailija, sanataideopettaja Emma Puikkonen ja sanataiteen läänintaiteilija, sanataideopettaja Karoliina Suoniemi. Työpaja liittyy Sanataiteen teoriat -kirjahankkeeseen.
 • Persialaisen elokuvan työpaja
  Iranilaisen elokuvan juuret ulottuvat aina elokuvahistorian alkuhämäriin saakka, mutta maailmalla tunnetuksi persialainen elokuva nousi 1990-luvulla ohjaajien Abbas Kiarostami ja Jafar Panahi ansiosta. Siitä lähtien iranilaiset elokuvat ovat voittaneet runsaasti palkintoja maailman elokuvafestivaaleilla. Persialaisen elokuvan työpajassa hahmotetaan Iranin elokuvaperinnettä ja keskitytään ensisijaisesti nykyelokuvaan. Esille tulevat ohjaajat kuten edellämainittujen Kiarostamin ja Panahin lisäksi Bahman Ghobadi, Samira Makhmalbaf ja Rafi Pitts. Työpajassa tulkitaan ja analysoidaan iranilaisen elokuvan erityistä merkitystä ja kiinnostavuutta, onhan uutta iranilaista elokuvaa pidetty jo pitkään yhtenä maailman kiinnostavimmista elokuvalllisista ilmiöistä.
  Ohjaajana Jarmo Valkola, Prof. Dr. Doc
 • Pekko Koskisen paja (aihe avoin)

HUOM! Laita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään, mihin pajaan osallistut.

Sunnuntai
7.00 - 9.00 Aamiainen

9.00 - 11.30 Työpajat jatkuvat

11.30 - 12.30 Lounas

12.30 Kirjailijoiden esiintymiset

 • Kirjailija Miki Liukkonen, haastattelijana Harri István Mäki

13.45 Yhteinen päätös: Sanataiteen Päivien koonti ja loppukeskustelu.

Hinta
Kurssimaksu on 190 €.
Hintaan sisältyy tapahtuman ohjelma ja täysihoito pe - su (majoitus 2 hh ja ruokailut: aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen).
Kurssimaksu la - su on 150 €. Yhden hengen huoneen lisämaksu 25 €/yö.

Muu info
Sanataiteen Päivät saa valtakunnallisena kulttuuritapahtumana Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Sanataiteen Päivät:
Luovan Kirjoittamisen Symposium

Valtakunnallinen kulttuuritapahtuma

Oriveden Opisto