innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Luovan kirjoittamisen peruskurssi verkossa

  • Ilmoittautuminen
    31.8.2018 mennessä
  • Kurssiaika
    1.9.2018 - 31.5.2019

Sisältö
Vaikka proosa, lyriikka ja draama esitellään lajeina, ei kurssilla toimita lajikeskeisesti.
Tärkeintä on, että opiskelija pääsee kiinni tekstin tekemiseen perusteisiin.
Luovan kirjoittamisen peruskurssi on pääosin etäopiskelua verkossa eli sen workshop-osuus toteutetaan pelkästään internetissä verkko-oppimisympäristössä.
Kurssin laajuus on 10 op, joista 9 op suoritetaan etäopintoina verkko-oppimisympäristössä.
Etäopiskelujaksojen tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin.

Kohderyhmä
Kurssi soveltuu jokaiselle kirjoittamisesta ja lukemisesta kiinnostuneelle.
Kurssin suorittaminen ei edellytä kaunokirjallista kokemusta, mutta antaa mahdollisuuden vaativaankin yksilölliseen kaunokirjalliseen työskentelyyn.

Kouluttaja FL Reijo Virtanen.

Tavoitteet kurssilla ovat kahtalaiset: saadaan riittävä määrä tietoa kirjoittamisen prosessista ja tekstin rakennusaineista sekä sovelletaan tietoa käytäntöön kirjoittamalla.
Jokaisen opintojakson erityistavoitteet on julkaistu verkossa oppimisympäristössä, ja ne ovat kurssille ilmoittautuneiden saatavilla.

Opiskelu
Kurssilla opiskellaan internetin kautta Moodle-oppimisympäristössä, jonka opisto tarjoaa käyttöön maksutta.
Kaikkien monimuotokurssiemme opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen maaliskuussa 2019 valtakunnalliseen Huumorin & Satiirin Symposiumiin os. Ahlman, Hallilantie 24, Tampere.
Virtuaalinen Moodle-oppimisympäristö mahdollistaa dialogisen opiskelun: palautetta saa sekä opettajalta että muilta kurssilaisilta.
Moodlen käyttöön annetaan kirjallinen opastus kurssin alkaessa. Yhden opintopisteen suoritus edellyttää opiskelijalta 27 tunnin työskentelyä.
Esim. etäopinnoissa se sisältää paitsi annettujen tehtävien tekemisen ja kirjoittamisen, myös kurssia varten annetut lukutehtävät, koko edeltävän prosessin ideoinnista lähteiden ja aineiston hankintaan sekä materiaalin kaiken käsittelyn mukaan lukien omien tehtävätekstien muokkausvaiheet

Hinta
360 €/koko lukuvuoden kurssimaksu.

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Koulutusinfo

Luovan kirjoittamisen
peruskurssi

Verkko-opiskelu

Kouluttaja
Reijo Virtanen