innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Kustannustoimittajan työpaja - Piritta Maavuori

  • Ilmoittautuminen 7.6.2018 mennessä 
  • Kurssiaika 11. - 15.6.2018

Kuvaus
• Tapaamisen aluksi etsimme ryhmän keskinäistä kunnioitusta, avoimuuutta ja luottamusta.
• Kirjoitamme omasta nykyisestä tai suunnitellusta käsikirjoituksesta synopsiksen.
• Pohdimme omaa kirjoittajuutta ja kirkastamme omia tavoitteita kirjoittajana.
• Harjoittelemme itsenäisesti ja yhdessä omien työskentelytapojen kehittämistä ja yksittäisen tekstin kehittämistä.
• Tutustumme kirjaprojektin eri vaiheisiin.
• Tutustumme lyhyesti kustantamisen mahdollisuuksiin.

Työskentelytapa
Itsenäisesti, pareittain ja ryhminä kokeillen, lukien, kirjoittaen ja keskustellen. Kustannustoimittajan henkilökohtainen palaute 10 sivun pituisesta itse valitusta tekstistä ja kurssilla tehtävästä synopsiksesta. Läppäri, kynät ja muistivihkot mukaan.

Ennakkotehtävät
Valitse 10 sivua kauno- tai tietokirjallista tekstiä, joka muodostaa (osa)kokonaisuuden ja josta haluat kustannustoimittajan palautteen. Tuo liuskat mukanasi tulosteena ja ojenna opettajalle kurssin aluksi. Ota mukaasi vähintään 20 s. muuta tekstiä (runoutta, proosaa, muistelmaa, elämäkertaa) sekä tulosteena että tiedostona.

Kohderyhmä
Kurssi on avoin kaikille, joita kiinnostaa kirjoittaa yhä rohkeammin, avoimemmin, ja kuroa yhä pienemmäksi oman vision ja tekstin todellisuuden välistä matkaa.

Opettaja FM, kirjoitusvalmentaja, freelancer-kustannustoimittaja Piritta Maavuori.

Aika 11. - 15.6.2018

Paikka Ahlman Hallilantie 24 Tampere

Kurssimaksu

  • 470 € sis. opetus, majoitus kahden hengen huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa huoneista on suihku- ja wc-tilat käytävällä. Tarjolla on myös muutamia yhden hengen huoneita. 1hh-lisä on 35€/ yö.
  • 370 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

Jos tarvitset majoitusta, varaa se suoraan Ahlmanin Kartanolta p. 041 514 4617 tai kartano@ahlman.fi. Ilmoita varausta tehdessäsi, että olet tulossa Oriveden Opiston kesäkurssille.  www.ahlman.fi/majoituspalvelut
Kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen.

Yleistä
Kirjoittajakursseilla yhdistyvät teoria ja käytäntö, sillä valtaosa opetuksesta on tekstipajoja, joissa opettajan johdolla luetaan ja työstetään yhdessä kurssilaisten omia tekstejä.
Jos ei toisin ilmoiteta, kurssit alkavat tulopäivänä klo 13 ja päättyvät lähtöpäivänä lounaaseen klo 12.
Ryhmäopetustunteja on päivässä keskimäärin kuusi, minkä lisäksi opettaja voi antaa erilaisia yksin tehtäviä kirjoitusharjoituksia ja henkilökohtaista palautetta. Opettaja saa rytmittää kurssin parhaaksi katsomallaan tavalla annetun tuntikehyksen puitteissa.
Kursseille otetaan enintään 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi voidaan ottaa joitakin halukkaita jonoon.
Kurssikutsu lähetetään sähköpostiin viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen 25.5.2018 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja
orivedenopisto@ahlman.fi

Peruutusehdot
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssi-info

Kustannustoimittajan työpaja

Opettajana
Piritta Maavuori

Ahlman Tampere