innerftlogo
 • fb1
 • fb1
 • in
 • yotube

Koulutusvinkit

25.07.2017

Vielä muutamia vapaita opiskelupaikkoja

 • 0

Erä- ja luonto-oppaan ammattitukinnossa on muutama vapaa opiskelupaikka ja hakuaikaa on jatkettu 15.8.2017 asti.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoon ja matkailualan perustutkintoon on myös muutamia paikkoja auki. Haku päättyy 31.7.2017.

Tutustu koulutuksiin ja hae heti tänään: www.ahlman.fi/ammattitutkinnot ja www.ahlman.fi/perustutkinnot

0 kommenttia
15.06.2017

Kokki, tarjoilija, matkailupalvelujen tuottaja - hakuaikaa jatkettu

 • 0

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon hakuaikaa on jatkettu 31.7.2017 asti.

 • Jos sinulla on suoritettuna aiempi ammatillinen perustutkinto, muu perusopetuksen jälkeen suoritettu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan oppilaitokseemme: kurssikalenteri
 • Jos sinulla on suoritettuna lukion oppimäärä, voit hakea yhteishaun lisähaussa osoitteessa opintopolku.fi

Matkailualan perustutkinnon hakuaika jatkuu myös 31.7.2017 asti.

 • Jos sinulla on suoritettuna lukion oppimäärä tai aiempi ammatillinen perustutkinto, muu perusopetuksen jälkeen suoritettu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan oppilaitokseemme: kurssikalenteri

Tutustu koulutuksiin täällä.

0 kommenttia
15.06.2017

Kevään 2017 yhteishaun tulokset

Kevään 2017 yhteishaussa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoon hyväksytyt hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun:

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, yo 

Asukas, Sofia Iida Maria

Jukko, Sara Inkeri

Kaukonen, Helmi-Aurora

Kvam, Thomas

Läärä, Esa Matti Valtteri

Panfilova, Kseniia

Pohjamies, Inka Milla Maria

Saarela, Juha Pekka

Virtanen, Heikki Joosua

 

Maatalousalan perustutkinto, yo 

Aihos, Liinu Iina Linnea

Danielsson, Ida Annu Maria

Hatakka, Emilia Saara Sofia

Huovinen, Laura Anneli

Jousinen, Pinja Emilia

Kaleva, Aliisa Sylvia Timontytär

Kähärä, Annika Helinä

Leikkola, Essi Irja Maaret

Leontaridis, Valentina Anna Gaitanio

Lähdemäki, Julia Anneli

Mahlamäki, Milla Alina

Neva, Nea Maria Nanette

Pulkkinen, Saija Tellervo

Sorjamaa, Krista Helena

Turkki, Taru Terttu Elina

Vaherno, Anna Maria

 

Matkailualan perustutkinto, yo 

Korhonen, Tiia Mari

Kullaa, Kaisa Katariina

Lehtonen, Lotta Maija Juliaana

Moisander, Antti Juhani

Molla, Nevse Mehmed

Mänttäri, Miina Maria

Peltonen, Aaro Tuukka Tapio

Peltoniemi, Kristiina

Seppälä, Salla Kaarina

 

Puutarhatalouden perustutkinto, yo 

Andersson, Liisa Maria

Ismailov, Marin

Koiranen, Sara Sofia

Koivukangas, Mira Susanna

Koskinen, Henna Maria Josefina

Lallukka, Emma Julia

Laurila, Markus Juhani

Lehtonen, Veera Julia

Meskanen, Mikko Juhani

Pääsky, Sanna Liina

Ruuskanen, Janna Ilona

Simonen, Oili Emma Orvokki

 

Opintotoimiston yhteystiedot:

opintotoimisto@ahlman.fi

puh. 050 995 0099

20.04.2017

Haluatko kokiksi, tarjoilijaksi tai matkailupalvelujen tuottajaksi?

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja matkailualan perustutkinnon hakuaikaa on jatkettu 9.6.2017 asti. Jos sinulla on suoritettuna aiempi ammatillinen perustutkinto, muu perusopetuksen jälkeen suoritettu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan oppilaitokseemme: kurssikalenteri

Tutustu koulutuksiin täällä.

02.03.2017

Oriveden Opiston kesäkurssit Orivedellä ja Ahlmanilla Tampereella

 • 813

Ahlmanin Oriveden Opiston kesän 2017 kursseilla kohtaavat jälleen laulajat, soittajat, kirjoittajat ja kuvataiteen harrastajat ja näitä taitoja työssään tarvitsevat. Luovan hyvinvoinnin kurssisarja tarjoaa uusia elämyksiä.

Kesä aloitetaan perinteisesti Klemetti-Opiston musiikkikursseilla Oriveden Opistolla 5. - 21.6. Nuorison orkesterikurssi, NOK 5. - 11.6. kokoaa yhteen nuoria orkesterisoittajia ympäri Suomea syventämään osaamistaan orkesterisoitossa ja saamaan inspiroivaa opetusta omissa instrumenteissaan huippuopettajien johdolla. Ensi kesänä NOK toteutaan uudella konseptilla. Pääpaino on orkesteri- ja ensemblesoiton yhtenäisyydessä ja yhteissoiton ilossa.
Pienemmille soittajille on lauantaina 11.6. PikkuNokki -minimusiikkileiri. Päivän aikana pääsee kokeilemaan orkesterisoittoa PikkuNokin filharmonikkojen rivissä ja sinfoniaorkesterin johtamista kapellimestarin opastuksella.

Kuoronjohtokurssit ottavat varaslähdön ja alkavat jo maalis-huhtikuun vaihteessa perehdyttävällä viikonloppujaksolla. Kesäkuussa peruskurssi sekä D- ja C-kurssit jatkuvat 12. - 21.6. Kuoronjohto D- ja C-kurssit järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Avoin yliopisto kanssa.

Samaan aikaan musiikkikurssien kanssa voit opiskella Valokuvauksen perusteita 12. - 15.6. tai osallistua kirjoittajakursseillemme 5. - 17.6. Ennen juhannusta tarjolla on runopajaa, draamahulluttelua, tietoista kirjoittamista, esseetä, elokuva-analyysia, selkokirjoittamista, kustannustoimittajan työpajaa...

Luovan hyvinvoinnin kurssit antavat aina uuden oman mausteensa kurssikesäämme. Oriveden Opistolla kesäkuussa voit keskittyä hetkeksi ajattelemaan aivojasi ja miettimään muistiasi tai joogaamaan ja tutkimaan hengitystäsi. Luovan kudonnan -kurssilla yhdistetään taide ja perinteiset kädentaidot.

Juhannuksen jälkeen kurssit siirtyvät Tampereelle Ahlmanin tilan kauniisiin maisemiin. Tila on vain viisi kilometriä Tampereen kaupungin keskustasta. Paikalle on helppo tulla niin bussilla kuin omalla kyydillä.

Kirjoittajakurssit jatkuvat 26.6. - 5.8.: proosasta scifiin, runosta dekkareihin, novelleja, filosofista kirjoittamista ja vaikka mitä! Jokainen kirjoittamisesta kiinnostunut löytää varmasti itselleen sopivan kurssin.

Kuvataidekesän kursseilla 26.6. - 29.7. voit tarttua pensseliin, kameraan tai vaikkapa kirveeseen ja puukkoon! Veistele ihmisen kuva puusta, valokuvaa henkilöitä erilaisissa miljöissä, pohdi tyyliä, tapoja ja erilaisia tekniikoita kuvallisessa ilmaisussa.

Heinäkuun lopussa ilakoidaan kesän lämmössä, kun opetellaan katsomaan asioita uusin silmin ja kuulemaan uusin korvin. Stand up -taitoja voi hyödyntää monenlaisissa tilanteissa.

Kesäkurssi on antoisa tapa viettää aktiivilomaa ja päivittää tietoja ja taitoja. Samalla voi nauttia kauniista, luovasta ympäristöstä ja mukavasta seurasta. Kurssimaksuun sisältyy opetus ja täysihoito. Halutessasi voit osallistua pelkkään opetukseen ja kulkea kurssilla kotoa tai vaikkapa mökiltä käsin.

TULE MUKAAN!

813 kommenttia
10.02.2017

Haku syksyn 2017 koulutuksiin alkaa 21.2.2017

Haku elokuussa 2017 alkaviin ammatillisiin perustutkintoihin ja ammattitukintoihin on alkamassa. Yhteishaun hakuaika on 21.2.-14.3.2017, ja haku suoraan oppilaitokseen 21.3.-31.3.2017. Lisätietoja hakemisesta: www.ahlman.fi/hakeminen

Järjestämme koulutusesittelyn Ahlmanin kartanolla 7.3.2017 klo 16.30 alkaen. Tervetuloa mukaan!

19.12.2016

Oriveden Opiston kesäkurssit 2017

 • 1421

Järjestämme kesällä 2017 kursseja niin Oriveden Opistolla kuin Ahlmanilla Tampereella: musiikkia, kuvataidetta, kirjoittamista ja luovaa hyvinvointia. Tutustu tarjontaamme: www.ahlman.fi/oriveden-suvi

1421 kommenttia

Opiskelijoiden tuote- ja palvelutarjonta

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa opiskelijat voivat perustaa NY-opiskelijayrityksen. NY-yritys on opiskelijatiimin muodostama harjoitusyritys, joka toimii yhden vuoden (lukukausi tai kalenterivuosi) ajan myyden tuotteita tai palveluita asiakkaille. Oikealla rahalla toimiminen lisää ohjelman vaikuttavuutta, opiskelijoiden motivaatiota toimintaan ja tuo ohjelmaan oikean liike-elämän elementtejä. Kun asiat tekee oikeasti, jäävät ne paremmin myös mieleen. Samalla kannustamme opiskelijoita aktiivisiksi ja oma-aloitteisiksi tulevaisuuden tekijöiksi. Oman NY-yrityksen pyörittämisen kautta opiskelijatiimit oppivat lukuvuoden tai kalenterivuoden aikana yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

Meiltä löytyy innokkaita toteuttajia piha- ja puutarhatöihin, kukkasidontaan, pienpihan suunnitteluun, catering- ja ohjelmapalveluihin. Tutustu opiskelijayritysten tuote- ja palvelutarjontaan ja ota yhteyttä/pyydä tarjous