innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala

  • Yhteishaku 21.2. – 14.3.2017
  • Koulutusaika 14.8.2017 - 19.6.2019

kokki_yo.jpg

Kokki

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudattaa muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Katso: Näin haet opiskelemaan Ahlmanille.

MILLAISEEN PAIKKAAN TÖIHIN OPINTOJEN JÄLKEEN?

Kokki toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa.

Työpaikkana voi olla esimerkiksi:

  • Kahvilat 
  • Henkilöstöravintolat 
  • Ravintolat 
  • Lasti- ja matkustajalaivat 
  • Cateringalan yritykset 
  • Suurkeittiöt 
  • Juhla- ja pitopalveluyritykset

Ammatillisen tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus ja ravitsemispalveluissa toimiminen 30 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

Opiskelija valitsee yksilöllisen opintopolunsa mukaisesti vähintään 30 osp valinnaisia tutkinnon osia.

  • À la carte -ruoanvalmistus, 20 osp
  • Juomien myynti ja tarjoilu, 20 osp
  • Kahvilapalvelut, 15 osp
  • Pikaruokapalvelut, 15 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto, 20 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 20 osp
  • Maataloustuotteiden jatkojalostus, 10 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
 

Koulutusinfo

Perustutkinto hotelli-, ravintola-, ja catering-ala

Kokki

Tampere

opiskelija_kokki.jpg

#ahlmankokki