Opiskelupaikka Tampere
Opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Koulutus alkaa 30.7.2024.
Kohderyhmä: Yli 18-vuotiaille alasta kiinnostuneille.
Mahdollisuus Erasmus+ -vaihtoon ulkomaille!
Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan. Lisätietoja: hakijapalvelut@ahlman.fi
AhlmanEdun ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on erilaisia polkuja, joissa voit kehittyä kokkina tai tarjoilijana! Voit olla esimerkiksi alan vaihtaja, harrastelija, uutta ammattia etsimässä, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai haluat tähdätä ravintola-alan huipulle tai ammattikeittiön osaajaksi.
Ravintola-alan opiskelijana opiskelet yhdistellen työelämässä oppimista ja opiskelua laadukkaissa oppimisympäristöissä tai elämysalojen yhteistyöprojektien kautta. Meillä on laajat työelämäverkostot huippuravintoloista suurkeittiö- ja lounasravintoloihin, ja opiskelun aikana suoritat osan opinnoistasi itseäsi kiinnostavissa paikoissa. AhlmanEdun omat oppimisympäristöt tarjoavat mahdollisuuden harjoitella alaa monipuolisesti perustaidoista alan uusimpiin trendeihin, luontoruokailun järjestämisestä ravintola-alan yrittäjyyteen. Opiskelijatiimeillä on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa ravintolapalveluita myös pop-up tyylisesti AhlmanEdussa.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot vastuullisesta ja asiakaslähtöisestä ruoanvalmistuksesta hyvään palveluun ja tarjoiluun. Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä iästä riippumatta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!
Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen. Opiskele ravintola- ja catering-alalla, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!
Tekijöitä tarvitaan!
Kohti innovatiivista ravintola-alaa
Suomen ravintola-maailmassa työskenteleminen on luovaa ja innostavaa! Meillä opiskellessasi sinulla on mahdollisuus kehittää ammattitaitoasi erilaisissa työelämän toimipaikoissa ja löytää oma vahvuutesi tällä laajalla työkentällä. Kannustamme työelämässä oppimisessa monipuolisen osaamisen hankkimiseen ja ammattitaitokilpailuihin osallistuminenkin on mahdollista siitä kiinnostuneille. Voit kehittää taitojasi ravintoloiden vahvojen osaajien opissa niin keittiössä kuin salissa.
Kohti ammattikeittiö-osaamista
Suomalainen ruokahuolto esim. kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja henkilöstöravintoloissa on maailmanlaajuisestikin arvostettua ja turvallista. Näillä aloilla tarvitaan paljon osaajia ja työpaikat ovat vakaita ja koko ajan kehittyviä. Meillä opiskellessasi saat ammattitaidon turvalliseen keittiötyöskentelyyn, laadukkaaseen ja vastuulliseen ruokatuotteen valmistamiseen ja elintarvikehygieniaosaamiseen ja voit rakentaa polkusi vaikka kohti ammattikeittiöosaajaksi kokin tai asiakaspalvelijan tehtäviin.
Erasmus+ avulla voit kehittää osaamistasi kansainvälisesti! Meillä opiskellessasi sinulla on myös mahdollisuus kehittää omaa ammatillista osaamistasi ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja, joita tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan ravintola-alaan maailmalla ja kehittymään ammattilaisena!
Tähtää ravintolamaailman huipulle maailmalla ja opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi! Voit valita tämän polun jo opintojen alkaessa tai opintojen aikana.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
”Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.
”Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!” – Joonas Tikka, kokkiopiskelija.
Yli 18-vuotiaiden hakeutuminen jatkuvassa haussa 1.2.-31.3.2024.
Oppivelvollisten hakeutuminen yhteishaussa 20.2.-19.3.2024 Opintopolussa.
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle pääosin maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia tulee esimerkiksi työvaatteista ja -jalkineista, oppimateriaaleista tai kirjoista, pätevyyskorteista sekä opintoretkistä. Näihin hankintoihin tulee sitoutua.
Oppivelvollisille opiskelu on täysin maksutonta.
Hakemuksesta saa 0–12 pistettä.
Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen, josta saa 0–6 pistettä.
Hakijat valitaan yhteispistemäärän perusteella.
Arviointikriteereitä ovat:
Hakemuksessa sinun on ilmoitettava korkein suorittamasi tutkinto. Työkokemuksesta on ilmoitettava erikseen sekä alaan liittyvä että muu työkokemus. Hakemukseen on liitettävä kopiot todistuksista, jotka osoittavat koulutuksen ja työkokemuksen.
Valmistaudu hakemuksen täyttämiseen tutustumalla tutkintosi sisältöön ePerusteet-sivustolla. Löydät tiedot palvelusta tutkinnon nimellä tai suoraan linkkinä siltä sivulta, jolta siirryit tälle hakulomakkeelle.
Hakemuksen perusteluissa sinulta kysytään seuraavia asioita:
Tiedot alasta ja opiskelusta
Tavoitteet opiskelulle ja uralle
Tarve ja valmiudet suorittaa tutkinto
Liitteet
Kutsumme hakemuksen perusteella hakijat soveltuvuuskokeeseen.
Soveltuvuuskoe 2.5.2024
Soveltuvuuskokeet järjestetään 2.5.2024 klo 8.00-16.00 välisenä aikana. Lähetämme sähköpostitse kutsun ja ohjeet soveltuvuuskokeeseen valituille viimeistään 22.4.2024. Lähetämme myös tiedon niille hakijoille, joita ei valittu tällä kertaa soveltuvuuskokeeseen.
Soveltuvuuskoe on pienryhmissä annetusta aiheesta hakijoiden kesken käytävä keskustelu tai yksilötehtävä-/haastattelu. Voit valmistautua valintapäivään perehtymällä huolellisesti kutsussa annettuihin ohjeisiin ja materiaaleihin.
Soveltuvuuskokeen yhteydessä järjestetään myös kielikoe tarvittaessa.
Materiaali- ja valmistautumisohjeet hakijalle
Keskusteluun saattaa liittyä ennakkotehtävä, johon ohjeet lähetetään kutsun yhteydessä.
Jatkuva haku
Julkaisemme valinnan tulokset 17.5.2024 mennessä. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa 31.5.2024 mennessä.
Valituksi ja valitsematta tulemisesta lähetetään päätös kaikille hakijoille. Opiskelijoiksi valituille lähetetään kesäkuun aikana ohjeet opintojen aloituksesta.
Yhteishaku
Julkaisemme valinnan tulokset 13.6.2024 mennessä. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa 27.6.2024 mennessä.
Valituksi ja valitsematta tulemisesta lähetetään päätös kaikille hakijoille. Opiskelijoiksi valituille lähetetään heinäkuun aikana ohjeet opintojen aloituksesta.
Opiskelu alkaa 30.7.2024.