innerftlogo
  • twitter
  • facebook
  • LinkedIn
  • youtube

Groteski - mustasta huumorista makaaberiin

  • Ilmoittautuminen
    27.4.2018 mennessä
  • Kussiaika
    11. - 13.5.2018

Huumorin henki maailmassamme on vaarassa - samoin sen pikkuserkkujen satiirin, parodian ja groteskin. Pelastetaan hymy ja nauru takaisin elämään - Rabelais'n, Swiftin ja Paasilinnan hengessä. Näitä asioita käydään läpi viikonlopputapaamisessa ja harjoitellaan etäopiskelussa verkkoympäristössä.
Motto: "Kaikki huumori ei ole hauskaa, mikä on kovin huvittavaa"

Kohderyhmä:
Kaikki ne aikuiset, jotka haluavat oppia kirjoittamaan hauskaa, huvittavaa tai vakavankoomista tekstiä. Kaikkien lajien kirjoittajat ovat tervetulleita kurssille: runosta proosaan, draamasta elokuvaan, faktasta fiktioon.

Tavoite:
Opit kirjoittamaan vakavista asioista nauraen, hyödyntäen groteskia ja sen sukulaiskeinoja makaaberista mustaan huumoriin.

Ennakkotehtävä (½ op) Kirjoita kurssin aihepiiriin liittyvä teksti. Lajityyppi vapaa. Laajuus enintään 5 sivua.
Lähetä tehtävä os. orivedenopisto@ahlman.fi viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Etätehtäväsuoritukset (2 op) lähetetään opettajalle arvioitaviksi ja palaute niistä annetaan kirjallisena; käytössä on verkko-oppimisympäristö, johon osallistujat tuovat tehtäväsuorituksensa myös muiden kurssilaisten nähtäville.

Kaikkien monimuotokurssiemme opetusohjelmaan liittyy osallistuminen Orivedellä valtakunnalliseen luentoseminaariin Huumorin & Satiirin Symposiumiin keväällä 2018.

Opettaja:
Kulttuuritoimittaja, fil.lis. Reijo Virtanen toimii Oriveden Opistossa kirjoittamisen vastuukouluttajana. Hän opettaa mm. luovaa tietokirjoittamista (creative non-fiction), kulttuurijournalismia sekä huumoria ja satiiria.
Hän on etenkin opiskeluaikoinaan osallistunut satiiripitoisten lehtien toimittamiseen sekä teatteriesitysten käsikirjoittamiseen. Lisäksi hän on kirjoittanut kritiikkiä, esseitä ja yliopistollista tutkimusta komiikasta, huumorista ja satiirista kaunokirjallisuudessa.

Paikka:
11. -13.5.2018 Helsinki.
Verkko-opiskelu moodle-oppimisympäristössä internetissä.

Hinta:
Kurssimaksu 195 €, sis. etäopetuksen verkkoympäristössä sekä 1 vkl:n lähiopetuksen Helsingissä.
Oriveden maaliskuun kurssiviikonlopun opetuksesta ei peritä eri maksua.

Peruutusehdot:
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Lisätiedot:
orivedenopisto@ahlman.fi

 

Kurssi-info

Groteski - mustasta huumorista makaaberiin

Monimuotokoulutus, lähiviikonloppu Helsingissä, verkko-opetusta

 

Opettaja: Reijo Virtanen