innerftlogo
  • fb1
  • fb1
  • in
  • yotube

Ahlmanin blogi

29.03.2017

Luonto-ohjaajan polkua eteenpäin – harjoittelussa luontopolulla

  • 0

Ahlmanilla luonto-ohjaajaksi opiskelevan Hanna Kirmanen kirjoitti blogin työssäoppimisestaan:
Luonto-ohjaajan polkua eteenpäin - harjoittelussa luontopolulla
Käy lukemassa!

0 kommenttia
27.03.2017

Yhteistyö Tampereen yliopiston kanssa

  • 0

Ahlmanilla asuu kuukauden ajan Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan maisteriohjelmassa opiskelevia indonesialaisia opettajia.  Acehissa Indonesiassa koulutusvientinä toteutettava opettajankoulutukseen liittyvä maisteriohjelma on loppusuoralla: opiskelijaryhmä on kuukauden mittaisella vierailulla Suomessa ja asuvat tämän ajan Ahlmanin maisemissa.

0 kommenttia
23.01.2017

Pieneläintilan kuulumisia

Tänään, 30.11 Ahlmanin pieneläintilan hoitajille esiteltiin Keravalta asti saapuneet undulaatit, jotka asuttivat jo uutta lintulaa, vaikkakin tutustuivat uuteen kotiinsa ensin yöhäkistään, että saisivat tarkkailla rauhassa, millainen heidän uusi kotinsa onkaan. Yöhäkissä sijaitsee myös siemenastia, joten samalla nämä nuoret, n. 11 viikkoiset urokset, opivat mistä löytyy ruokaa. Kasvattajalla nämä nuorikot olivat melkoisen tuttavallisia, ja saapuivat syömään jopa kädestä, ja tähän pyrimme myös Ahlmanilla. Hiljalleen sosialisoimaan näiden tirppojen kanssa, että ne eivät vierastaisi hoitajiaan. Nämä yhteen laskettuna vanhojen kanssa lisäävät Ahlmanin undulaattien lukumäärän kahdeksaan.

Myös pieneläintilan rotat saivat mukavaa tekemistä, kun marsuille rakennettu, virikkeellistyslabyrintti puhdistettiin, ja rotat päästettiin tutkimaan sitä, ja oikein innoissaan rottaveljekset vipelsivät sen käytävillä ja seinillä. Ei ehtinyt kulua viittäkään minuuttia tosin, kun toinen näistä neropateista päätteli pystyvänsä karkaamaan aitauksesta, mutta lähetettiin takaisin veljensä kanssa kiertelemään labyrintissa vielä joksikin aikaa. Yhdessä toisen hoitajan kanssa kokeilimme, josko saisimme rottia kiipeilemään hieman, irrottamalla kaksi elementtiseinää labyrintista, ja nostamalla ne kiipeämisesteeksi. Ei tosin tällainen harjoitus maittanut, ja uteliaat jyrsijät päästettiin aitauksesta pois tutustumaan tiloihin rauhassa. Kovin näyttivät tuoksuiltaan rikkaat ruokakaapit ja tuoreruuat, kuten tomaatit ja kurkut, kiinnostavan. Aikansa kierreltyään ei veljeksillä ollut vastalauseita kotoisaan häkkiin pääsemisessä, ja uni maittoi näille ilveksille.

 

-Sami Laurila, 15maayo

« Edelliset 3